17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя пак се разквича... Какво още иска от ФИФА и УЕФА да сторят на Русия ?

ФИФА И МОК.

Няма интелигентен и цивилизован човек, който да защитава лилипутин.

Имааа, ама трябва да четеш, а не само тв да гледаш...

Без значепие от пилтическите ми пристрастия, хора като този идиот, който са извесни с това колко плуят по родината си са най-големите нещасгници на света. И не ми разправяйте, че е извустен като шампион по шахмат, колко други световни шампиони пе шахмат може да назовете

Всичките -от р.първият Щайниц до поседния-Магнус Карлсен. ама това не е материя за такива дебили като тебе.

Врёшь сука-блядь. Иди нахуй цыган русский. Пошёл вон из Болгарии. Научи българския ЕЗИК! Долен смрадлив путински циганин. Кремълска Клавиатурна проститутка Слава Украине! Героям Слава!

Моят идол в шаха Гари Каспаров/ както и Боби Фишер/ пак доказа ,че заслужава голямо уважение не само заради шахматния си гении , а и за това че е честен чове Голям кеф беше когато биеше комунистическото мекерее Карпов

Страшно умен руснак! Един от най-великите в шаха и пример за това, че да си руснак не е диагноза. Диагноза е да си путинист!

Абсолютно съм съгласен с теб, че не всеки руснак е с Путин в сърцето. Само за протокола ще отбележа, че Каспаров по произход е смесица между арменци и немски евреи..

Баща Ким Вайнщайн-еврейн.Майка Клара Каспарян -арменка.

Напълно съмсъгласен само че Каспаров е руски евреин

Чета им глупостите на путиновите червенички толупи тук и се чудя как е възможно да имат чак толкова малки мозъчета?

Че какво му е голямото на твоето мозъче ?

Ми бегай на фронта бе, мекотело!

По-скоро - инструменти срещу Путин...

От прекаленото шах, този житейски е станал пълен дебил. Нали Путин се бори точно срещу тази западна лицемерна диктатура бе идиот....

М/у другото руснаците май нямат нито един световен шампион в шахмата,който,да е етнически руснак.

ууффф етническия ти наш булгаристанец след 500 години турско "присъствие" у бугарско. смешен чи дебилоедни чалгопитеко.. ббаахаха

Явно генът ни е силен щом баща ти те е направил във Русия чиито народ е бил ,,свооден 500 години… истината е,че руският народ винаги е бил робски народ.И до 1969 колхозниците са си били крепостни на болшевиките защото са нямали право да напускат мизерните си деревни! И сега пак е заробен руският народ от Путин

Гари , какво древно руско име има! Купен капут ! СЛАВА НА РУСИЯ !

Ха-ха. Сега путилофилите го плюят, а като печелеше титли за руснаците му се кланяха. Няма угодия и това си е.

Като е печелел титли за СССР не ти, баща ти е бил на дядо ти в дисагите.

Май,че имаше 11 шахматни Оскара.Те бяха за СССР и Русия.

и ти си същия поерко ве. особенно с азбукатв нали... ббаахаха

Посерко и говнояд си ти бе ковидоф!Путлераска мифка

Този НЕ Е Руснак. Този е Азербайджански еврейн ! Какъв президент ще става на Русия ?

Ей-й-йййй изпревари ме. И аз щях да напиша същото. Нози няма нищо общо с Русия! Да си върне паспорта и да се откаже от гражданството.

Каспаров се пробва да стане латвиец... но не го огря и в момента е хърватин.

Значи евреин, роден в Азербайджан, става гросмайстор като се прави на арменец, а днес, когато вече е хърватски гражданин, иска да стане президент на Русия... да ме прощавате ама този е поредният пример че и най-умният си е малко прост.

Къде си тръгнал да критикуваш най-големият гросмайстор. Я замълчи псевдо човече.

Той не критикува гросмайстора, а жажда за власт у човека.

Е като е майстор... що се е вкарал в този гамбит?!

ПРОТИВНИЦИТЕ НА ПУТИМ ИМАТ ПРЕВИЛЕГИЯТА ДА СЕ ОТРАВЯТ С "ГЪБИ" , ДА УМИРАТ ОТ ЗАБЛУДЕН КУРШУМ ИЛИ ДА ПАДАТ С ХЕЛИКОПТЕР...

Ъхъ. -> Чешкият милиардер Петр Келнер загина в хеликоптерна катастрофа в Аляска Путин го е убил. Разбрах.

Не , Борис Немцов, вървейки по улица в Петербург, се беше самоубил няколко пъти.

По улица в Москва..

и още няколко проазападни трола от Русия на който хранилката от фондациите свърши се напикават в Полшща или Литва и оттам се представят за по западняци от самите западняци.Чехов еписал още преди 150 години-руската "интелигенция" е подла двулична и продажна и вечно хленчеща.Аз /Чехов / не принадлежа към нея.

Легенда е бил някога в СССР. Продукт на школата на СССР. Сега просто е един соросоид на повикване и на заплащане. Точно като проститутка.

Гари Каспаров е живата ЛЕГЕНДА на шахмата.И доказано е в десетката на 10 те най-умни хора на Земята.

Американците имат един много прост лаф: "Като си толкова умен, къде са ти парите!?" Та този "умен" еврей от Азербайджан с хърватско гражданство е толкова, ама толкова умен, че е на хранилка на американски фондации. С други думи, проста ковра от бардака.

Няма по-разбиращ от путлерова овца, точка. У нас не знаят руски, но разбират борбата на Путьо за мир и надмощие.

Най-добрият шахматист в света за всички времена, и той се е изнесъл от Русия заради изрода Путин. Над стотината олигарха защо не държат парите си в руските банки, а са на Запад и Америка. И пак и пак пакккк да напомня - 1$ = 140.19 руб., да живееш ли или да плачеш.

вече плачата -газта 3000 евро , петрола 140 долара, златото , алуминия паладия никела , стоманата, торовете и препаратие, всичко което Русия доставяа на 70 % пазарен дял от света е вече е с космически цени.Финансовите балони/Борсите/ на запада потънаха под водата и затвориха.

Глей си шаха бе, сопол!

А ти кой си, анонимнико?

Остана ли противник на Путин с който "нашите" медии да не са ни запознали? А кога ще ни запознаете и с поддръжниците на Зеленски, като изключим Байдъртпън, защото той е в тежко състояние, бърка щатите Русия, Украйна и Иран?

Браво на Каспаров. Коментиращите тук няма как да разберат човек с IQ 170.

Майтапа настрана, но този караше цялото КГБ и пионката Карпов да си говорят сами.

Доколкото следя новините, Русия я изхвърлиха и от футбола и от всички видове спортни организации, дори и от олимпиядата за инвалиди. На този малко ли му се вижда...

Ами прочети статията и ще разбереш какво иска да каже човека.

През крачола ми е за една платена от американски фондация ковра. Такива като него - с лопата да ги ринеш.

Нещо по-различно ли е казал човека, от всеки друг път, когато плюе родината си? /да знам, дали да го чета/

Казано е - умните хора коментират тематиката, простаците обсъждат личността. Та в този ред на мисли, само простаци ли харесват Путин? Някой с акъла си? Един поне?

Виждаш ли, мен често ме обиждат тук, че съм бил русофил. Чудя се защо? Не харесвам Путин, рядко антипатичен човек е, но е важно руснаците да си го харесват, това е тяхна работа. Обаче бях отвратен от кадри на Багдад и Дамаск след американската намеса и от тогава навсякъде казвам, че Америка трябва да бъде съдена и санкционирана. Явно това е достатъчно в България да те обявят за путлераст и русороб. Та, какво викаше за простаците?

Путин убива красиво украинци, а САЩ убиват грозно иракчани - кое не му е просташкото?! Да оправдаваш тази изродия в Украйна, понеже едно друго време на едно друго място имало друга изродия е тежка, патологична диганоза.

И как викаш пак стигнахме до Путин и Украйна? Виждаш ли само колко сте промити мозъци? Аз казвам същите санкции, които бяха наложени на Русия, веднага да се наложат на САЩ и Великобритания. Пълна изолация от всички нормални държави и да бъдат съдени в Хага.

Противопоставят се Украйна и Путин. Сиреч не идея с идея , а идея срещу човек. И критиците са срещу Путин. Интересно, че идеите от Русия не се огласяват. Съответно и към Зеленски няма персонално няма критики. Поне да беше идеи на Русия у идеи на Украйна. Идеи. на Путин и идеи на Зеленски. Но не. Кой държи медиите по света ли? Вижте кой е изключен от полето на критики и съмнения...

Га яди кифтетата ни рива! Комплексар!

Когато разбереш как мисли един математик или шахматист, много от тайните на Вселената ще ти се разкрият.

Да, с математиката определено е открил тайните на парите, ако не на вселената чак.

Ама ето, Русия приема украински заложници и даже се сърди, че не й приемат "хуманитарния" коридор. "Ела, Вълчо, изяж ме" е руското мото, ама няма да им се получи.

И тоя палячо юмруче вдигнал...Ми тичай на фронта бе юнак,никой не те спира да се биеш,ама това не е шах,там топовете гърмят,а ти си една мижава пешка...

гарито е доказан педал и от таки няма кво да се очаква освен плюнки но като заиграе тоягата се крият

Браво на Гари. За да се опълчиш срещу диктатор, който ликвидира противниците си, където и да се намират по Света се иска повече от смелост.

Трябва да изиграят една партия кореспондентски шах с императора по яху-чес, наживо по-добре да не се срещат, че ще са цар срещу пешка.

Даваха парички назначените милиардери , а МОК и ФИФА слушкаха Путлер. Това поне свърши.

Имах по-високо мнение за този боклук! Враговете на свободния свят... А бе, КАУН кух, питай Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Венецуела, Бразилия и другите жертви на свободния ти свят дали им е хубаво!

А за теб никой досега не е имал добро мнение ....

Ислямски фундаменталистки режими в повечето от посочените страни ли защитаваш? Или изродът Кадафи, който съсипа живота на 5 невинни българи, за да си измие кървавите ръце? Кажи нищожество? И вече тази препратка към минали конфликти се изтърка, плоско е! Ама къде мозъче в путинофилска кратуна?

Хората съсипали тези държави са на свобода и никой за нищо не ги притеснява. Даже още по-лошото е, че те продължават със своята политика на съсипване на човешки животи в името на личното обогатяване на определени кръгове на Запада. Значи викаш, едните хора са по-хора от другите? Само де не запя за висшата раса и да откриваме концлагери! Ама къде мозъче във фашизоидна кратуна!

Евала на Каспаров. Адекватна позиция.

Гледам, руская троль още няма нормални опорки за новината и се ползват позволените стари - минал е на бело и отдавна не е в час. ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА, ЧЕ ТОВА ГО КАЗВА ТОП ШАХМАТИСТ, ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, ЧОВЕК, ГОТОВ ДА УМРЕ ЗА РУСИЯ? Не можете да мислите, пусти копейки!

Седи си някъде и си харчи парите, докато се дави в злоба към страната, която го е създала. Иначе никой не го спира да ходи доброволец.

Примерно, в Йемен има ли проблем, на някой пука ли му? В Белград какъв беше проблема, кой защити сърбите? И сега този шахматен гуру трябва да ме кара да благоговея пред политическите му възгледи? Ми не, благодаря. Лицемерието не е за мен.

Май се поизхвърли. Готов бил да умре. И какви ги върши скрит някъде на майната си? Ако съдим по името му, даже не е руснак, а от онова любимо племе дето за пари е готово на всичко...

бахти олигофренията!!!... ето това е олицетворението на омразата към Русия - неадекватност, малоумие и злоба. Именно те докараха света до сегашното положение. Путин 8 години ви казваше, молеше ви да обърнете внимание на извращенията на бандеровските малоумници... казваше ви да не разполагате нападателни оръжия в близост до Русия .. и какво получи.. пренебрежение... еми сега си яжте... попарата.

Прибалтийските държави са в НАТО от 2004 г. Защо Путкин не се разтревожи тогава от "насочените оръжия" към евразийската кочина, а сега тръгна да "освобождава" Украйна? Май не му стиска да вдигне ръка на натовски държави смешният лилипут, докато с Украйна може да си играе на денацификатор?! Да, ама не, това е лебедовата песен на един смешен диктатор, тръгнал към политическото ни самоубийство и към бунището на историята...където е идолът му и друг мизантроп д-р Сталин!

Такива олигофрени като този коментатор само около Путлерин може да се види, като си въобразява за по-умен от най-великия шахматист на Земята! Може ли да има толкова долнопробни същества (не хорица!!!) като то "Аха" и негови подобия, които симпатизират, любят и обожествяват сегашния руски цар мишка! Браво Гари! Велик си!

е, и легендата понякога се изпедепцва, от туй, от онуй, то и Горби е легенда, ама... си седи в Лъндън, и тоз, и той....

Изкарайте го фашист ..и там .квото каже Жужи.. и че е тъп да не забравите

И най-умният си е малко прост. А този е и евреин, разбирам омразата му, негова си е...

Всички знаят от 20 години, че тоя е пета колона.

Този що толкова не е в час, кой налага санкции на спортисти, артисти, инвалиди, онкоболни? Оглупяването не подминава даже блестящи някога умове.

И тоз е минал наяко белО .