17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чели Чичо Томова колиба, в която имаше "негър", "негри" и др. Най-вероятно ако пишеше сега Хариет Бичър Стоян щяха да я забранят и никой нямаше да прочете тази книга. Същото е и за Майн Рид и др. Криво разбрана демокрация с привкус на комплексите на наследниците на на колониалисти, робовладелци и насилници.

наслушал се, глупакът, за 'свобода на словото'...

Ако е казал "нигга" да си лапа американското наказание. ако е казал "негър" както са ни учили в училище - то тогава е редно и почтено да осъди отбора.

наясно ли са тези 'чистници' че не само в Естония, в цяла Източна Европа "негър' не е мръсна дума (за това вина има СССР)?

Ами той човека не е знаел какъв е. Дали е АфроАмериканец, АфроЕвропеец, АфроАзиятец, и не знам какъв Афро........ Спомням си един филм, мисля че беше за приключенията на Том Сойер, когато един индианец, който не беше виждал негър възкликна: Гледай, гледай ! ЧЕРЕН БЯЛ ЧОВЕК !!!

Интересното е друго, че негрите-подобно на циганите , се обиждат един на друг, точно с тази "забранена" дума- негър! Някой чул ли е, англичанин, французин, германец пък и руснак дори, да обижда друг такъв по този начин? Изкривеното мислене на краварите,и голямото им желание да угодят на негрите,за неща които са се случвали преди 200 години, е най-комичната история! Винаги се забавлявам с такива статии!

дали е казъл негър или "niggar"? щото като бивши сателити на ссср - предполагам и там негрите са си негри. сега какво - да не говорим на родният си език, щото някой ще се засегне ли?!?

Това е безумно наказание. Не, че е хубаво да се обижда или псува, но това е диктатура, насаждане на страх в обществото и въобще преувеличено. Насажда се расова омраза нарочно. Разделяй и владей. Използват слабостите на хората, за да ги контролират.

Жалкото е че за една дума която някой е чул ще му изгори кариерата в Ф1.Убеден съм че и други пилоти ,механици и други също ги използват ама не публично.внимават повече.

Всеки Българин или Естонец трябва да убие някой негър- маймуна за да имаме ДЪРЖАВА, ПАри и Работа !! В България, Боклук Борисов Банкя-лията е Предател като поп Кръстьо.. Тоя ПРОДАВАШЕ Български ПАСПОРТИ на всякакви африкански маймуни като оня Сисиньо( Неусиано де Жезуш Гузмао). Ако не бяха утрепали предателя - поп Кръстьо и не бяхме изгонили турците, България, нямаше да я има.. Трябва да утрепят Боклук Борисов и да изтребим и изгоним всички маймуняци, на които тоя е продавал български паспорти да ГЛАСУВАТ на българските избори.

айде малко поинтересувай се от историята на България. доказано е - поп Кръстю не е предал Левски. той е жертва наактивната си дейност като революционер. подобно на Ботев - убит от четниците си - заради парите, конфискувани от търговеца в (мисля че беше) Русе. от години поп Кръстю е реабелитиран.

По никът ти разбирам , че не си българин. Предполагам, обаче , че си третополово нищо, лежащо на осмърден диван,в домът на родителите си,защото на 40, не можеш да си намериш нормална работа. Да де, ама да си трол, не е работа, нали знаеш! До тук с "предположенията " ми. Сега един съвет - внимавай какво говориш -пишеш за нашите Български светини ! От такива негодници като теб, историята няма да се промени! Не всички в тази държава,сме либерасти и фенове на ЛГТБ. А и нали знаеш, че всеки ап-адрес може да бъде намерен?

аз пък смея да предположа, че ти като нищо може да си мъжка курва, постигнала голямата част от кариерата си с хомосексуални услуги. предположение, майна, също като твоето.

Прав си - всеки има право на предположения! Само дето тука едно нищо, се гаври с БЪЛГАРСКИТЕ ИКОНИ! Да не говорим , че статията е за расистки идиотии! Но , тролът си е трол! А ти , имаш ли нещо против Левски и Ботев? Да , може и да си прав- да съм такъв какъвто ти се иска ти да бъдеш! Но не те видях на прайда!

Един негър ме попита, ,,циганин "обидна дума ли е.

Дир, що не публикувате списък със забранените думи. Може и с по две и повече звездички. Също и списък на забранените книги. А може и нещо за правоговора да публикувате.

Ако отвориш стар тълковен речник от комунизма, там ще пише: негър - черен човек Никога по комунизма не биха написали обида в тълковен речник.

Тя тогава не е била обидна дума. Обидна е станала последните през 30години поради промиването на мозъци и плоденето като хлебарки на неъъърите, оттам последнште станаха много и взеха да събарят паметници на Колумб....

Да считаш, че думата негър е обида, е расизъм. Да не говорим, че има държави Нигер и Нигерия, произхождащи като названия от думата негър. И че онези клякат, че черният живот имал смисъл. Как така черният? Негър на испански май значи черен. Все едно едни бели са им го втълпили и негрите ги е срам от себе си. Да излязат да кажат, че са горди, че са негри и да се приключва. Егати комплексите!

държавата Montenegro да си промени името ... СЗО и други да се погрижат ...

Ебе ей, белите...аууу, извинете моля...много расистки прозвуча...

Тия нещо съвсем са се побъркали. Негъра си е негър. Какво обидно има в това. Момголите от Монголоиддната раса са монголци. Ескимосите са ескимоси. Има негроидна раса, чиито представители са негри. Нещо естествено. Всичко, което идва от Царството на Сатаната психиатрията САЩ трябва да се игнорира. И аз мисля, че сме свидетели на расизъм в най чист вид

В някои държави някои думи имат обидни конотации поради исторически причини. Нищо трудно няма за разбиране и проумяване на тоя факт от средно интелигентни люде.

Гражданите на тия някои, робовладелски държави да му мислят. Естонците едва ли са имали негри роби...

Естонецът обаче вероятно е говорил английски и е бил достатъчно глупав да не внимава какво казва.

Да ви таковам у неолибералните евроатлантически политкоректни дирници смотани...

вече е прекалено. Индианец забранена ли е също? Питам само. Молв Ви не ме уволнявайте! Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец Индианец

Да уволниш някого заради това че е изпозлвал думата "негър" си е чист расизъм.

Пиша НЕГАР и бегам бате...

Срах ви е да напишете НЕГЪР ли бе дирници?

Никаква разлика с режима на Путин и там имат забранени думи. Едните били демокрация, другите не, а прийомите им еднакви, лицемерииии!!!!

BajMihal

М да, все едно е да те уволнят, сравнено с това да те пратят в Сибир, нали? Нещо май между ушите ти вее здраво, щото няма нищо там.

Забраната думичка с н ли, мамка ви и боклуци