Шок в Русия - 17-годишното чудо Алина Загитова спира със спорта

Олимпийската шампионка обяви, че няма да ходи на големи първенства без отбора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста неща, които според тази статия е казала уж, не са верни. Поредните поръчкови съчинения.

Случва се същото, което стана с Медведева. До 16 години могат да скачат най-трудни скокове, защото са леки и повратливи. После натежават и вече не могат да се справят с най-трудните скокове. Тутберидзе ги прави на конвейр. Ива 5-6 момиченца, които правят 4-ни скокове и печелят от оценките за трудност. Станат ли на 17 години, вече са "стари" и ги заместват със следващите 15 годишни. Загитова спечели ОИ, защото треньорката беше поставила скоковете в края на съчетанието и това донесе допълнителни точки. Затова и Медведева напусна Тутберидзе, а международната федерация промени правилника за бонуси от скокове в края на съчетанието. На Загитова се случва това, което се случи на Медведева - новите момиченца я побеждават с четворни скокове, които тя не може да изпълни.

Нази статия е една тъпотия. Алина да своите 17 години спечели всичко сред всички.След олимпийската титла стана и световна шампионка.Алина е в прекрасни отношения с треньорска си щаб, канена е на много шоу в Русия и Япония.Алина е рекламно лице на много от световните марки.Какви простотии пишете.?Лично слушах ингервюто по първи канал на руската тв.Какъв допинг,каква УАДА? На гаргите стана ясно,че забраните по отношение на руските спортисти е политическо решение.Но БЪДЕТЕ сигурни те пак ще побеждават.

Това беше най-тъпата интерпретация на ситуацията, която съм чела. Дир, като не разбирате от нещо, защо се мъчите да разсъждавате???? Отказването от спорта не е заради някакви санкции от УАДА, а защото Загитова вече е спечелила всичко в спорта, отдолу идват 3 момичета съотборнички, които са способни на много по-силни от нейните съчетания, загубила е мотивация. Аман от инсинуации. Тук проблемът е психологически, от година и половина била молила треньорите си да я пуснат да се откаже, но те са я убеждавали да не го прави. Изводът е само един - ТЕЖКА Е ЦАРСКАТА КОРОНА! Върхът е за спортисти с устойчива психика, а Загитова не е Серина Уилиамс

Аве динко тъпанаринко що не видиш интервютр и тогава да квичиш за някакви шокове и удари ве добитък бездумнии. Ама мноо сте тъпи тва джуреалята от чалгар.бг ве!

С другите държави.За разлика от Русия , там допинга не се стимулира.Вижте Болт и се засрамете

те поздравяват.

или като щатската астматичка, обрала медалите по гимностика?

В Ямайка думата Допинг-ченге , не съществува.

На любимия си Путин , че провали кариерата и.

Големите за това са Големи. Или на най-големия форум, или отсвирват балъците, които ги унижават.

Ще стане курва в Дубай, като каките си. А иначе, кочината яко си тръгва надолу, не само в спорта...

не прощава! Ще скрият и тази, за да не излезе и при нея допинг и да й отнемат медалите.

Всеки шампион е проверяван многократно ... Загитова също. Но сестрите Уилямс - не са !

Уилямс Прве2014 г.по WADA ползват допинг по медицински показания.

Руските чудеса във фигурното пързаляне нямат край

Загитова бе чудо когато бе на 16 години. Сега има други руски чудеса, по-малки от нея. И отново тренирани отТутберидзе. Но и Загитова още не е за отписване

Защо пак журналистически "пукотевици" в нищото? Не четете ли поне класиранията на състезанията от последната година? В момента само при Тутберидзе има най-малко 3 по-млади и по-перспективни състезателки от Загитова. Косторная в Торино показа два световни рекорда, втора и трета са също рускини. Загитова не е глупава да изпадне в положението на Медведева, освен това тя има вече място като представителна фигура на Татарстан, така че не я мислете.

Този, който е писал статията, явно не следи фигурното пързаляне в Русия. Алина Загитова е едно приятно дете, но не е стабильна от година и половина - две. И не е актуалната шампионка на Европа и на Гран-при. Последния път тя печели тези състезания през сезон 17/18, през миналия сезон тя печели сребърните медали. И никой не очаква нейното доминиране в продължение на години. В контента си тя има един единствен сложен елемент, а настоящите вундеркинди в Русия в момента имат по няколко ултрасложни елемента. Също така такива елементи имат и още няколко състезателки от други страни и Алина много добре знае това и психологически не издържа от много време.

Нищо чудно. Треньорските амбиции и 'натиск" за бързо израстване на младите състезатели водят до голямо психическо натоварване и преумора. Типичен пример е Загитова.

Нормално. Намерила си е вече руска мутра тъпкач.. станала е известна.. повече не й трябва на тоя етап. Ценности от Източна Европа/ Западна Азия ...

Точно пък тези ценности са изцяло от западния свят. На изток си имат други проблеми.

Ей , няма по-просто и гнусно същество от булгаропитека !