Затвор, лъжи и един студентски хостел: 30 г. от култовия дебют на Шумахер

Много късмет и малко измама показаха пред света невероятния талант на Михаел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм голям фен на формула 1, но Шумата е голяма работа, от най-големите. Не като днешните пикльовци

А защо не кажете какво прави Шумахер в момента и защо прави именно това?

Велик! Много го мразеха, но на него не му "пукаше" и побеждаваше, без да подбира средствата!

NNiikkii

Страхотна статия! Благодаря!

БОГ, БОГ!!!!!!!!!!!!!!!!!

НАЙ-ВЕЛИКИЯ!!! НАЙ-ВЕЛИКИЯ!!! НАЙ-ВЕЛИКИЯ!!! НАЙ-ВЕЛИКИЯ!!! НАЙ-ВЕЛИКИЯ!!!

НЯМА никаква измама. Това са спекулации и всеки един знае това. Шуми никога не е мамел и не е лъгал.

Ръчни скорости, двойно амбриране, спане на пистата, настройки на аеродинамиката, режима на двигателя, каране в проливен дтжд и т н. Не знам колко от днешните шампиони биха се справили като него. Имаше още един майстор освен него и Сена, Жил Вилньов, но си отиде много бързо.

Не се учудвам, че е започнал с лъжа, тя цялата му кариера е такава. Болида му в Бенетон бе блъска с не регламентирана електроника. Във ферари винаги неговия болид бе разработван за сметка на съотборниците му, винаги те трябваше да отстъпват дори да са първи на пистата. И накрая като си направил толкова мизерии на другите съдбата те намира и ти връща каквото си посял.

Защото си никой при това жалък и злобен.

Опитва от соса на съдбата, която сам той дроби на другите.

У дома имам негова икона. Аз сам я направих и я осветих в катедралата от местния свещеник. Дори той целуна иконата. Истински БОГ Е ШУМИ!!!!!!!!

Мършо я погледни Спа 97 в дъжда със сликове как кара и после умувай.

До Симеон Бях ти цъкнал лайк, но след като видях, че си добавил и онзи циганин от бразилия с банджото си промених мнението и премахнах лайкът.

Я не ми говори така бе боклук!

Жалка е майка ти!

... като те гледам как пишеш :/ не само нямаш идея какво и как се случва във Формула 1, а и явно ти е доста малка "нали" или си падаш по "бели" такива, че пишеш такива глупости!!! ..... дано лично разбереш и усетиш какво му е в момента, така и така ти е мъртъв мозъка.

Бразилците са двама и двамата бяха жестоко ощетявани за да може Шуми да е първи.

... какво прави в момента :/ буха майкати в дебелия г*з.

Гледам тука някакво фенче на онзи наркоман и гей от бразилия пак цъфна под статия за най-великия пилот в света Михаел Шумахер. Keep Fighting Schumi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Симеоне много си заблуден да знаеш.

Проклетията си е за теб, аз не я приемам, нито изповядвам. Аз само благославям и споделям, че Шуми не е това, което мислите. А това, че ти кълнеш показва твоя мозък къде е.

Ти затова ли си тъп, грозен и с малка патка?

... аз не кълна, а ти пожелавам.

Смени ли си бельото след този оргазъм?

А да желаеш злото на някой не му ли се казва кълнене. Къде видя да се радвам за състоянието на Шуми. Само казвам, че рано или късно палачинката се обръща. Желая му здраве, а на теб да си задържиш проклятия та - аз не ги приемам.

Помня като бях малък на 7-8 и почнах да се интересувам от Ф1 беше точно 2005, баща ми беше луд фен на Шуми, аз си харесах Алонсо и дразнех баща ми с това че "моя" човек печели. Хубави спомени бяха, а Шумахер завинаги си остава легенда. А тия дето обиждан Сена и Прост са си прости. Имало е уважение между тримата, ама тъпите бекове как да я разберат тази думичка. Кой е най-великия остава субективно. По статистика Хамилтън трябва да е, ама освен калинките и църните, които нищо не разбират от Ф1, никой не го признава. И 10 титли да спечели, той пак няма да е най-великия, поради факта че не всичко е числа.

Цитат: "Сезон 2002 е един от най-силните за Ферари с много двойни победи. Гран При на Австрия се превръща във фарс – Барикело подарява победата на Шумахер, въпреки че той води убедително в класирането. Церемонията по награждаването е освиркана от зрителите." Коментар?

До фенчетата на сена. Той дори си призна, през 1990 г., че “е“ приема“л“ наркотици. Той го спомена просто като етер. Но този вид дизайнерска дрога действа именно като кокаина и хероина и не се нарича етер а lanca perfume/lolo. Другата лъжа, че не е пушел пак е лъжа. Пушел е и цигари и т.н. Но за пред хората имаше фалшив морал онзи мангал от бразилия, за да печели пари.

Не го наричай "мангал", обидно е и показва ниска култура.

А когато малко преди финала блъсна Деймън Хил на последното състезание в Австралия през 1994?! Шуми му водеше в класирането до момента само с една точка, а Хил щеше да се класира първи и да вземе титлата. Злобният германец съвсем "случайно" предизвика сблъсък точно с Хил, двамата отпаднаха и - Шуми шампион!

Сена беше добър пилот но лош човек. Помня бяха на старта с Прост и имаха споразумение Сена да не натиска Прост в първият завой. Обаче Сена не спази уговорката със съотборника си. Инак Сена е седял с часове да гледа Шумахер как излиза от завоите точно след турбо ерата. Лично съм гледал Шуми на 8 съствзания. Вземах билети на едно и също място. От ствмата на иглените уши минаваше на еднакво разстояние стотици пъти. Като разликата да е била не повече от +/-5 см.

Те и пирамидите велики ама времето си взема своето. Но нека не се забравя, че това забавление се плаща от феновете докато си спорят кой по по най./ зрелище и евентуално хляб/

Поради що се срамиш да се наречеш Саше? По нататъка няма нужда да цитирам Любо Нейков, ти вече си знаеш... :-)

До Т34 Бразилецът беше твърде надценен. Нищо повече. Пилот без талант. За това последното го споменава именно този които го е открил за картинга испанец беше някакъв.

колко много глупости ......

ко каза? зеленчука...велик? !

Поне да бе прочел на кой е лъжата и че не е негова!

За разлика от другите тогава, Шумахер бе адски постоянен. Или бе първи или втори. И когато бе втори, до последното състезание имаше шансове за първи. Изключват след една катастрофа със счупен крак. Когато Вебер го убеждава да премине във Ферари, те са много зле - малко по-добре от средняк. И Шумахер е питал, защо да ходи там. Първите години определено имат по-лоша кола, но се бори за първото място до последното състезание. Твърдеше се че много помага в развитието на колата. Много добре пазеше позиция, въпреки по-лошата кола и натиска отзад на налитащ. Другите от това време, случат някоя година на кола и печелят титла и преди това и след това никакви ги няма. За разлика от другите, той винаги бе добър. Освен когато се завърна след прекъсване, но там гледаше очевидно по-друг начин на нещата. Преди това отказване имаше повреда последната ли обиколка и изпусна титла или бе да е първи преди последното състезание - не помня.

Шумахер не пазеше позиция, а се пречкаше просташки на останалите, които искаха да го задминат. Да, има право, но никой друг не го правеше, защото в този спорт има все пак джентълменство, но явно той не разбираше тази дума.

който е приемал наркотици, май си ти!!! Ебати алтавия народ се е навъдил по тия форуми! Я върви да коментираш ваксините и остави Сена да почива в мир!!!

До Преторий Защо да не го наричам мангал като е бил такъв. Той е бил с арабски произход. Точно както и днешният пилот на екипа Макларън Даниел Рикиардо и той е арабин(мангал). Но както и вие виждате арабите(мангалите) не постигат успехи там където трябва акъл и здрав разум.

на СПА... И ВЕЛИКОТО изпреварване, което направи Хакинен!!!

Шумахер така и не разбра какво му се случи тогава!!!

Спечели първата си титла, като нарочно блъсна ДеймъХил и го извади от състезанието. За мен тогава беше правилно да го наакжат с отнемане на титлата. След години опита същия номер, като блъсна Жак Вилньов. Тогава бях свидетел на една от най-големите прояви на справедливост, които съм виждал. Шумахер отпадна от състезанието, а Вилньов завърши и стана шампион. Нямам обяснение защо не го наказваха за тези безобразия. След това вечно имаше нередности в колата или ФИА променяше регламента в полза на отбора му. Цялата система работеше за него. Той беше човек, готов на всичко, за да победи. Морално или не. Вкл. да направи катастрофа с 200 км/ч, последствията от която никога не може да се изчислят. Колко му е една лъжа?

До Единственият, Може да прочетеш интервюто на сена от 1990 за сп. Плейбой. Там той споменава като се прави на луд уж,че не знае, за какво говори и казва на журналистката, но той го нарича просто етер, а то е дрога/наркотик с наимование lanca perfume /lolo считали се за наркотик?, и допълва да взимал съм, но не споменава за другите, а само за този които се инхилира/вдишва през устата или носа.. и действа като кокаин/хероин. През 1983 г. пак за сп. Плейбой сена още тогава се прави на разсеян за наркотиците.

До Единственият, А чел ли сте книгата на мексиканеца Джо Рамирез? Там няма галене с перце за бразилския отпадък. За което съм много доволен. В един от случайте когато Джо се запознава и работи със сена през 1983 г. Джо споделя, че сена е бил с мухмурлук, повръщаш и все още не отрезнял от купона които е имал вечерта, а часове по-късно е трябвало да участва в състезанието Макао Гранд При 1983 г., разделено в две части по 15 обиколки. И е отишл да се състезава с още 25 човека като ги е изложил наистина на опасност. В промеждутъка казал на Джо идваш с мен хотела, аз ще си легна да спя, а ти ще ме гледаш и ще ме събудиш на време за състезанието.

Шумахер е като Марадона във футбола. Народната любов го издига в култ. Нещата седят много над суха статистика, спортни и човешки качества и други измерими величини. Простолюдието не ложе да си го обясни, защото самото понятие ЛЮБОВ не може да се обясни. Или го изпитваш или ... се излагаш да коментираш нещо което не познаваш. Аз обичах Шуми, затова коментирам.

Голям ! Винаги даваше над 100 % от себе си ! Никога не го чух да мрънка от болида или отбора ! Никога не е коментирал други състезатели ! В който и отбор да беше, механиците го помнят само с добро. Просто правеше това, което умее и обича ... Да пилотира болид от Ф1...

Гениите обичат това което правят повече от живота си! Тях никой не може да ги съди ,те се раждат за да променят стандартите....!!! Респект Шуми!!!