"До ноември ще има две контролни състезания, след което ще бъде ясен съставът на националния отбор за следващата година. Всички национални състезатели от тук нататък ще подписват договори с федерацията", каза Раева на пресконференция днес.

Тя добави, че представянето на световното първенство не може напълно да се нарече провал, тъй като ансамбъла е постигнал заложената цел - класиране между трето и шесто място. Раева заяви също, че на Управителен съвет на федерацията ще разговаря със Силвия Митева и нейната треньорка относно представянето в Киев и бъдещето й.

Възпитаничките на Ина Ананиева се наредиха пети в многобоя и пети на финала на ленти и топки. Според Ананиева двете дебютантки - Снежана Дечева и Цветелина Стоянова не са издържали на напрежението.

"Снежана започна подготовка три месеца преди световното. Тя е само на 16 години", заяви Ананиева, цитирана от БТА.

Според старши треньорката на националния отбор индивидуално Ефросина Ангелова днес от основните промени са осъществени от застъпването и на поста - нов начин на работа и строго спазване на дисциплината.

Тя добави, че е направила две нови съчетания на Мария Матева - на топка и на лента. На обръч композицията също е нова, а се запазва само тази на бухалки.