Един от най-големите ни таланти в спорта - Антъни Иванов, пусна серия скандални клипове в социалните мрежи, които впоследствие изтри.

"Gospodari.com" обаче успя да ги публикува, а на тях плувецът критикува родния спорт и споделя, че няма никакъв смисъл да продължава да плува за България.

Освен това той казва, че е доста по-талантлив от всички останали, но изобщо не му се плува не тренира особено сериозна.

Основната причина, която той изтъква за признанията си е липсата на спонсори и финанси, заради което просто не намира смисъл да търси реализация в плуването, макар по думите му, да може да плува много по-добре, ако му се тренира.

Ето и някои от нещата, които Антъни Иванов споделя в клиповете си:

"Гледам на Даниил Медведев видеото и се замислям, че това е адски странно да се каже по принцип от някой спортист. Че си лягат късно, че ядат вредни неща, че излизат да пият с приятели и така нататък. Истината е, че абсолютно всеки спортист го прави. Просто самата общност, самите хора, всички извън хора си мислят, че това е нещо "уау" и нещо, което спортистите не трябва да правят. Това не е вярно, защото спортистите са абсолютно нормални хора.

Най-интересното е, че ако видите нещата, които правя извън басейна, може би ще се учудите, че плувам по този начин. Просто истината е, че въобще не ми се плува. Ако се захвана наистина сериозно с плуването, ще плувам много добре. Но няма смисъл да се прави това нещо, защото няма спонсори, няма финанси, няма нищо, което да изкараш с плуването. Затова и всички спортисти извън високоплатените спортове търсят друга реализация.

Буквално така ме гледате и си мислите, че се скъсвам от тренировки, но просто аз съм доста по-талантлив от вас и това е факт. Който и да иска да ме плюе. Да ми правят мизерии, да ме обвиняват за глупости. Да ми обясняват, че съм бил с допинг и така нататък... при положение, че аз забравям да си пия хапчетата за възстановяване, е пълен смях. Доста е забавно да четеш отстрани коментарите. Аз си знам възможностите и знам какво мога да направя.

Просто не виждам никакъв смисъл, особено да го правиш за България и всички да те плюят, все едно си най-големия грешник. Абсолютно никакво желание нямам, докато не застане някой сериозен човек и не каже "Аз ще ти помогна, ето ти... това трябва да направиш. Истината за българския спорт е супер грозна. Но просто все още никой няма топките да излезе и да го каже това нещо. И никога няма да ги имат, защото всичко е навързано, направо е преплетено. Така че по-добре да не знаете истината за спорта."

В края на миналата година Иванов бе с временно спрени права от Световната антидопингова агенция заради нарушаване на правилото за местонахождение, което е осуетило негов допинг тест.

В крайна сметка плувецът потърси правата си пред Спортния арбитраж в Лозана и наказанието му бе отменено.