Българският национален отбор проведе много добра подиум тренировка преди утрешния старт на Световната купа по художествена гимнастика в столичната зала "Арена София".

Заниманието на националките на официалния килим беше наблюдавано от олимпийските шампионки с ансамбъла от Токио 2020 Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, информира БТА.

България ще бъде представен пред родна публика от ансамбъл жени, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, която дебютира на Световна купа в столицата. Състезанието започва утре в 11.00 часа. Потокът на Николова и Брезалиева стартира в 13.20 часа.

Ансамбълът на България е в поток А, който започва непосредствено след церемонията по официалното откриване на турнира в 18.20 часа.

Ансамбълът на България по художествена гимнастика ще бъде с леко променено съчетание с пет обръча на Световната купа в София, разкри треньорката на тима Весела Димитрова.

След подиум тренировката главният мениджър на национален отбор жени Бранимира Маркова заявии, че е доволна от показаното от момичетата и изрази уверение, че Стилияна Николова и дебютанката Ева Брезалиева ще покажат най-доброто от себе си пред родните фенове.