Първият отбор на Русия бе дисквалифициран и загуби третото си място в щафетата 4х7.5 км на Световната купа по ски бягане в Лахти (Финландия).

В причина за това се превърна поведението на звездата на руснаците Александър Болшунов, който първоначално се опита да спъне със ската си финландския състезател Йони Мяки, след като бе изпреварен от представителя на домакините, Болшунов напълно целенасочено го изблъска в гръб и го прати на снега малко след финала.

Напълно очаквано тази щафета на руснаците бе дисквалифицирана, а из социалните мрежи феновете масово искат дълго наказание за Болшунов. След анулирането на резултата на първия руски тим, третото място бе за втората щафета на страната, която първоначално завърши на четвърто място. 

24-годишният агресор Болшунов има четири олимпийски медала, както и четири отличия от световни първенства, като поне към момента златото му убягва и на двете места. За сметка на твоа е двукратен световен шампион за младежи. Освен това той е и настоящият първенец в елитната верига "Тур дьо ски".

Победител в Лахти стана Норвегия, а на второ място завършиха представителите на Финландия.