Светът на високите скорости може да бъде безпощаден, особено ако говорим за престижното състезание Формула 1.

Именно там всяко поколение може да открие легенди и двубои, които печелят вниманието на аудиторията. Успяхме да видим битки на пилоти като Хънт и Лауда, Сена и Прост, Шумахер и Хил, както и още много други. Към настоящия момент обаче можем да видим, че един пилот определено не може да се похвали с достатъчно достоен опонент и спокойно покорява нови рекорди, използвайки съвършената техника в лицето на Mercedes.

Очаквано през изминалата година Хамилтън се отдаде на едно ново забавление - преследването на рекорди и в рамките на един сезон успя да подобри значително количество от тях. Сред постиженията на пилота, отчитаме, че е спечелил най-много състезания, които са донесли точков актив. Рекордът беше счупен през 2020 г. с отбелязването на 34 последователни състезания, които допълниха актива му.

Макар и на пистата в Австрия да е само на второ място, рекордът продължава да стои. И най-забавното е, че официално подобрява своя собствен рекорд, който продължаваше да стои между 2016 г. на състезанието в Япония до 2018 г. в състезанието на Франция, където имаше само около 33 победи. Другият рекорд беше последователните състезателни финиши. А ако тенденцията продължи, британецът може да отбележи и почти 1000 дена, в които да не се е отказал от състезание. 

Хамилтън се оказва втория пилот след Шумахер, който официално успя да спечели това състезание в 14 сезона и също така първият пилот с 14 последователни пол позиции на старта. Хамилтън остава обаче единственият пилот, който е спечелил това състезание в 14-те си години състезателна кариера. Освен това на пистата поставя и най-голямата времева разлика от 1 секунда и 216 стотни.

Един рекорд остава все още изравнен - този на Шумахер за най-много победи на една писта. Тези и още много други рекорди дадоха особена разлика в печеленето на формата "Спортна личност на годината", организиран от BBC.

Очевидно е, че пред британецът няма много пречки.

А според букмейкърите и тази година се очертава успешна. В платформата на bwin можем да открием, че Хамилтън има високи шансове за успех и през новия сезон, както става ясно от BWIN анализа на Efirbet за още по-сериозни и подробни спортни прогнози. Интересен факт е, че за поредна година Хамилтън е следван от Макс Верстапен и Валтери Ботас, като именно последният е и съотборник на британеца.

Ботас е единственият, който може да се възползва от практически същия болид, с който Люис успя да спечели поредната си титла, но не трябва да забравяме, че тук вече битката опира и до умения. Новият сезон на Формула 1 ще започне от Австралия и феновете имат достатъчно време, за да направят своите дългосрочни прогнози за настоящия сезон. Дали пилотът ще продължи своето силно представяне и през новия сезон, предстои да разберем.

Към този момент не е известно и представянето на следващото поколение болиди, но пък не трябва да забравяме, че никога не е късно да видим изненадите в това отношение, защото и най-добрите отбори в един момент остават без повече поле за подобрения. По тази причина ще открием, че редица почитатели на най-престижното състезание на планетата следят с особен интерес новините и се подготвят за своите спортни прогнози. Кой знае, може би тази година британецът ще срещне качествен опонент на пистата, за да превърне надпреварата в още по-интересна за зрителите.