Легендарният сноубордист Шон Уайт приключва бляскавата си кариера без медал от халфпайпа на игрите в Пекин 2022, след като остана четвърти тази сутрин.

35-годишният Летящ домат на Щатите, както е наричан, се надяваше на четвърти златен олимпийски медал в любимата си дисциплина.

Аюми Хирано от Япония спечели титлата с феноменално последно спускане по трасето в Чжанцзякоу.

Актуалният лидер за Световната купа през сезона показа страхотна акробатика във въздуха и скокове, които достигаха височина от 5.5 метра над рампата. Той получи 96.00 точки и за първи път спечели олимпийско злато след двата поредни сребърни медала в Сочи 2014 и в Пьончан 2018.

Трикратният световен шампион Скоти Джеймс (Австралия) остана втори, а с бронза се окичи Ян Шерер (Швейцария).

След края на състезанието Уайт се разплака, след което направи снимки за спомен с всички конкуренти от последната си надпревара в кариерата.

"Това беше, свърши се. Чувствам облекчение, благодаря на всички! - каза видимо емоционалният Шон. - Насладих се на всеки миг. Горд съм от това, което постигнах. Естествено, че исках медал и тук, но няма голямо разочарование. Искам да продължа в този спорт, вероятно като треньор. Искам да имам принос за следваща генерация шампиони."