Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева съобщи, че прекратява състезателната си кариера след края на Олимпийските игри в Токио.

49-годишната Гроздева заяви в интервю за БТА и вестник "24 часа", че последният й старт ще бъде на 25 метра малокалибрен пистолет на 30 юли в японската столица.

"Това ще бъде последния ми олимпийски и всякакъв старт. На 30-и затварям куфара и няма да го отворя повече. Казвам довиждане на спорта, на стрелбата", каза Гроздева, която е председател на Българския стрелкови съюз.

Тя има две олимпийски титли на 25 метра пистолет от Сидни 2000 и Атина 2004 и общо пет олимпийски медала.

Гроздева днес записа рекордно за български спортист седмо участие на Олимпийски игри, но не успя да влезе във финала на 10 метра пистолет, след като се класира 43-а в квалификациите.

Тя успя да се класира за финала на 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио.

"Тренировки подготовка, всичко, пробни уникално, чувствах се много добре до момента, в който не казаха: "Старт". Може би голямо желание, подгоних резултат и аз не знам какво, въпреки че в моята глава е друго. Но то едно мислиш, друго се случва. При стрелбата винаги става нещо непредвидено. Толкова години, но не мога да си го обясня как се появяват тази състояния", заяви легендарната олимпийка.