Матиас Майер защити олимпийската си титла в Супер-Г в Пекин, след като драматично изпревари само с 0.04 от секундата американеца Райън Кохрейн Сийгъл.

Представителят на САЩ докосна сензационно злато, но и среброто е голяма изненада. Трети остана фаворитът в дисциплината Александър Аамод Килде, за когото това бе първи олимпийски медал изобщо в кариерата.

Майер тръгна кошмарно - ските му се приплъзнаха при старта, а щеката закачи блокчето и едва не се стигна до фалстарт и преждевременно приключване за шампиона. В първите метри той бе неубедителен и още овладяваше баланса и ските, за да направи супер агресивно каране и да завърши първи с 1:19.94.

Австриецът бе шампион и в Пьончан 2018 в Супер-Г, а единственият друг скиор, който е успявал да защити титлата си в него е норвежката легенда Киетил-Андре Аамод.

Той има три титли, Майер с две вече го гони и по този показател, а след 4 години (австриецът ще е на 35) може да опита да постигне и хеттрик.

Снимка: Getty Images

Няколко от големите фаворити не бяха доволни от условията на пистата и не направиха никак добро състезание.

Марко Одермат (Швейцария) се разби и отпадна в олимпийския си дебют, а след това бе толкова бесен, че отказа да говори пред репортерите.

Сънародникът му Беат Фойц, който спечели злато в спускането в понеделник, имаше още по-кошмарен ден. Той падна и напусна състезанието още в самото му начало.