Антъни Иванов и Йосиф Миладинов, които са две от младите надежди на родното плуване, подкрепиха хванатите с допинг Здравко Баблаков, Благой Панайтов и Светозар Николов. Иванов, който се състезава за “Вирджиния Тек” в университетското първенство на САЩ, бе категоричен, че ако трябва да избере на кого да вярва, то това категорично ще бъдат приятелите му.

“Ако трябва да вярвам на някого, то ще е на приятелите ми!”, бе коментарът на Иванов, който добави, че ще говори повече по темата другата седмица, защото сега трябва да се концентрира върху предстоящото първенство на Щатите, където участва с университетския си тим.

“Нека всички ги подкрепим! Рано или късно всичко излиза на светло”, пък бе коментарът на другата ни голяма плувна надежда - Йосиф Миладинов.

Тримата плувци бяха хванати с анаболния стероид станолзол, като подчертаха, че не са взимали нищо извън това, което лекарите на националния ни отбор са им давали. Светлозар Николов сподели, че по време на лагера в Белмекен плувците ни са получавали по 36 хапчета на ден в пластмасова чашка.