Италия има своите нови спортни герои, а олимпийската приказка на страната, започнала в Токио на летните игри в края на миналото лято, сякаш не иска да свърши.

Стефания Константини, избрана с огромно мнозинство в онлайн класации на фенове за най-красивата олимпийка изобщо в Пекин 2022, се оказа главен герой в новата италианска златна история.

Само на 22 години тя спечели злато в кърлинга, като партньор в дуета на смесените двойки на по-опитния Амос Мосанер. Той е на 26, като това е второто му олимпийско участие. Преди 4 години в Пьончан италианският дует стигна до девето място, но... я нямаше Стефания.

"Невероятни! Прекрасни! Изключителни!", редят тази вечер медиите в Италия за двойката.

На финала бяха победени норвежците с 8:5, а преди това в полуфинала по-рано тази сутрин Швеция отнесе 1:9 от "скуадрата" - в случая, само от двама души.

Снимка: Getty Images

Тя е капитанът на отбора, колкото и да е странно.

Предвид опит и възраст, би следвало да е обратното. 

Тя е продавач в магазин на компанията The North Face в Кортина д`Ампецо, където след четири години е следващата зимна Олимпиада. Там е и нейният клуб по кърлинг, но Константини дори не е професионален състезател.

Амос е такъв - той е от Тренто и от 4 години практикува кърлинга вече не като хоби.

Те се превърнаха в любима двойка на Италия за последните три дни. Минаха през турнира като ураган - девет победи в девет мача от груповата фаза, а след това още две на полуфинала и финала.

Това е перфектен рекорд, 11 от 11.

Непобедени, непобедими, с излъчването, емоциите и прелестта на Стефания до опита и хладнокръвието на опитния Амос.

Новата олимпийска гордост на Апенините.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images