Най-популярният снукър играч за всички времена - Рони О'Съливан, заяви че тазгодишното Световно първенство може да е последното в кариерата му.

От няколко години Ракетата намеква, че мисли сериозно за отказване от спорта, но сега, когато се намира в много добра форма, заговори, че може да играе при ветераните.

"Може би вече е време да премина при ветераните. Говорих с тяхната асоциация, вълнуващо би било за мен подобно нещо. Така че тази година може би за последно ще участвам на Световното първенство, защото нямам право да се състезавам и в двете надпревари."

"Това е огромно решение за мен, но може би ако отида при ветераните, ще имам повече време да играя снукър. Би било превъзходно да съм част и от двата тура, но предполагам, че няма да ми бъде разрешено да го направя."

"Аз все пак вече съм ветеран, а този тур към момента е много силен. Може би с моето присъствие ще стане още по-конкурентен, още по-добър, а с времето към него ще се присъединят Джон Хигинс и Марк Уилямс, защото по-млади няма да станат", заяви с усмивка О'Съливан.

Световното първенство по снукър, което се провежда в Шефийлд, започва на 20 април.