Добри новини дойдоха от Синсинати, където Дамар Хамлин, припаднал на терена по време на мач от Националната футболна лига в понеделник, е контактен и е успял да пита лекарите какъв е резултатът от двубоя Синсинати - Бъфало, на който се случи ужасът.

Това е станало с листче и писане, тъй като играчът още няма възможност да говори. Хамлин все още е на апаратно дишане в реанимацията на Университетския медицински център, но вече е в съзнание.

Отговорът на това е бил, че "най-важният мач е спечелен", като лекарите очевидно не са имали предвид този на игрището. А там срещата бе прекратена след припадъка на Дамар, като е вероятно изобщо да не се доиграе и да се присъди равен резултат на двата състава.

Първите прогнози на лекарите са, че Хамлин никога повече няма да играе футбол, но поне животът му изглежда извън опасност. И тепърва започват тестове за функционалността на основните му органи. Притесненията са дали напълно ще се възстановят белите дробове, както и има ли някакви увреждания на мозъка.

Но това, че е контактен, бе описано като "знак за невероятен прогрес на момчето" от говорител на болницата.

Същевременно даренията за неговия онлайн фонд за набиране на средства, с които да се закупуват детски играчки, продължават с пълна сила.

Минаха 7 милиона долара за четири дни, а вчера Том Брейди, легендарният играч от Тампа Бей, е дарил няколкостотин хиляди долара.

Точната сума засега не се споменава и е преведена не в публичната и видима част на фонда, а името на Брейди стана ясно като дарител, след като бе съобщено от медии във Флорида.