Американската алпийка Нина О`Брайън бе оперирана в Пекин и ще бъде качена на самолета за дома до няколко часа.

Тя падна ужасяващо по време на гигантския слалом в понеделник, като счупването на нейния ляв крак бе толкова брутално, че се наложи близо 20 минути да обездвижват мястото насред пистата, преди транспортирането в болница.

"Операцията е успешна, състезателката е в добро състояние", обявиха от клиниката в Янин, където бе извършена интервенцията.

Самата скиорка публикува снимка в социалните мрежи, на която е усмихната, с огромна лонгета на левия крак, в болничното легло.

"Операцията коригира нещата около фрактурата, останалото ще дооправяме у дома в Щатите - написа тя в Инстаграм. - Благодаря на хората тук в болницата, положиха невероятни грижи за мен. Сърцето ми е разбито, не ме боли кракът. Толкова исках да успея на тези игри...

Повтарям в главата си спускането и какво се обърка, но нищо не мога да променя. Добрата новина е, че днес е нов ден, ще подкрепям останалите от нашия отбор и вече мисля за възстановяването."

Според лекарите, то няма да е бързо. Фрактурата е била наистина тежка, пострадали са и връзки в глезена. Но за тях още дори не е дошло време за третиране.

"Беше ужасяващо, радвам се, че си добре и усмихната", написа под публикацията Микаела Шифрин - голямата звезда на Щатите, а и на женските ски изобщо.