Българският представител в спускането с шейни на Олимпиадата в Пекин не е доволен от представянето си. Павел Ангелов завърши 28-и в дисциплината, подобрявайки с девет места класирането си от Игрите в Пьончан преди четири години. Въпреки това той е взел решение да прекрати състезателната си кариера.

Той оповести новината при завръщането си в София.

“Мечтата ми беше да се класирам в топ 20, да покажа по-добър резултат, не успях. Не бяха кой знае колко чисти спусканията ми, като цяло не съм доволен от представянето си”, заяви Ангелов на родна земя.

“Това беше последна Олимпиада за мен. Целите ми бяха други. Единствено ме задоволява по-доброто представяне от предходните Игри в Пьончан. Реших да спра тук, да дам шанс на следващите след мен да се изявят. Дотук с моята кариера, ще се занимавам с треньорска дейност. Имаме младежи, четири-пет състезатели, които засега се справят отлично и се надявам да ме заместят”, добави още Ангелов. 

Той също така заяви, че подготовката не е целогодишна, а се провеждат по 3-4 лагера най-много - преди състезанията от Световните купи, при това на местата, на които са стартовете.

“Това прави класирането на олимпийски игри още по-трудно, пък камо ли да говорим за места и подобни неща”, обобщи ситуацията родният състезател.

Снимка: AP/БТА