Владимир Зографски ще бъде единственият български представител в четвъртък, 9 февруари, на зимните олимпийски игри в Пекин.

Зографски ще участва във втората официална тренировка в ски скоковете преди състезанието на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин.

С най-голямо нетърпение се очкават алпийските ски, където ще се проведе мъжката комбинация и ще бъде раздаден поредния комплект медали.

Общо осем комплекта медали ще бъдат раздадени в утрешния ден:

ски-алпийски дисциплини: комбинация, мъже

фигурно пързаляне: мъже

сноуборд: халфпайп, жени

сноуборд: сноубордкрос, мъже

ски-бягане: 10 км класически стил, жени

бързо пързаляне с кънки: 5000 метра, мъже

ски-свободен стил: акробатика, смесено състезание

шейни: отборна щафета

Програмата на Евроспорт ще започне с волната програма на мъжете във фигурното пързаляне от 3:30 часа. Час по-късно започва спускането от комбинацията в алпийските ски. От 6 часа се връщаме на фигурното пързаляне, а от 8:15 е слаломът от комбинацията. В 9:30 часа започват 10-те километри при жените в ски бягането. От 10:40 е време за хокей на лед с мача между Финландия и Словакия от мъжкия турнир. Програмата завършва с бързо пързаляне с къ нки (13:55 ч.) и още един хокеен мач - между Канада и Германия от 15:30 ч.

По Евроспорт 2 първото събитие е халфпайпа в женския сноуборд. От 5 ч. е квалификацията в сноуборд кроса при мъжете, а от 8 ч. финалът в същата надпревара. В 9:40 часа започва мачът между САЩ и Швеция в мъжкия турнир по кърлинг. В 13 часа е време за фрийстайл ски. В 15:30 е щафетата в улея с шейните, а програмата завършва с хокей на лед между САЩ и Китай от 16:50 часа.