Петима български атлети ще вземат участие в седмия ден от зимната Олимпиадата в Пекин.

Програмата за родните състезатели започва в 11 часа, когато в ефира на БНТ 3 и Евроспорт 1 ще може да наблщдавате спринта на 7,5 километра в женския биатлон.

Там ние ще имаме четири представителки, като надежидте са, че те ще подобрят представянето си от индивидуалната надпреварата, където всички останаха извън топ 50.

Милена Тодорова със стартов номер 6, Лора Христова с 61, Мария Здравкова с 66 и Даниела Кадева с 86 ще бъдат нашите представителки.

От 11:45 пък са последните тренировъчни опити за Владимир Зографски от голямата шанца, преди да дойде време за квалификациите от 13:00.

Отново в ефира на БНТ 3 и Евроспорт 1, родният ски скачач ще се надява да се класира сред първите 50, което ще му гарантира участие в съботния финал.

Иначе в Пекин ще се раздадат общо седем комплекта медали в седем вида спорт.

Това са вече споменатият биатлон, дисциплината Супер-Г в женските алпийски ски, класиката на 15 километра в мъжкото ски бягане, женската надрпеварата на 1000 метра в шорттрека, мъжкият скелетон,мъжкият сноуборд хафпайп, както и състезанието на 10 000 метра в мъжкото скоростно пързаляне с кънки.