Легендарният Том Брейди и Тампа загубиха с 24:27 от Лос Анджелис Рамс в Националната футболна лига, но не това е водещата новина след мача от понеделник през нощта.

Той влиза в историята като първи, ръководен изцяло от тъмнокожи рефери. И седемте арбитри от състава, който се грижеше за спазването на правилата, бяха с такъв цвят на кожата. Темата, която се превръща във водеща из спортните заглавия все по-често, естествено и сега избута на заден план изявите на Брейди и останалите на терена.

"Седемте "Ол Блекс", както бяха наречени шеговито в социалните мрежи реферите, позираха за снимка преди старта на мача. Ол Блекс е прозвището на най-известния и успешен тим в един друг спорт - ръгби, но новозеландците са го получили преди десетилетия заради черния цвят на екипите.

Е, в НФЛ униформите на съдиите са черно-бели, но съставът на екипа от арбитри (в този спорт те са по 7 на терена) бе хомогенен като цвят на кожата.

Другата голяма новина от уикенда в НФЛ е поредната кошмарна контузия на играч, чиито изяви се следят под прожекторите на голямо обществено внимание.

Джо Бъроу, куотърбекът на Синсинати Бенгалс, падна в третата четвърт на мача срещу Вашингтон. Снощи се разбра и диагнозата - има разкъсване на връзки в коляното и няма да играе повече през сезона. Вероятно няма да е на линия и за старта на следващия.

Бъроу е смятан за бъдещето в този спорт - той бе избран като №1 в предсезонния драфт от Синсинати, като бе титуляр във всички 10 мача на отбора си дотук.

Това е поредната тежка контузия в НФЛ за сезона, след като няколко звезди вече отпаднаха за месеци.

Снимка: Getty Images