Скиорката ни Ева Вукадинова е с пукната костица в областта на дланта след днешния гигантски слалом от Олимпиадата в Пекин.

Тя е единствената ни представителка в алпийските ски при дамите, като днес зае 36-о място от общо 82 стартирали скиорки.

Травмата на Вукадинова се е получила още по време на първия манш, но тя е стиснала зъби, за да вземе участие във второто спускане. Веднага след това е била направена рентгенова снимка на нейната ръка, след която е установена травмата.

Това ще наложи обездвижване, но Вукадинова е решена да участва и на слалома който е след два дни на 9 февруари. Докторът на отбора ни Стефан Стругаров също е на мнение, че тя може да бъде част от слалома.

Дори и да има болка, тя би я превъзмогнала, за да запише второ спускане на най-големия зимен спортен форум. 20-годишната ни скиорка е дебютантка на Олимпиада, като успя да грабне своята квота в поседния възможен момент преди игрите.

Макар да остана на 15 секунди зад победителката Сара Хектор от Швеция, все пак Вукадинова официално е пред олимпийската шампионка Микаела Шифрин и световната шампионка Марта Басино, които не успяха да завършат първия манш.