Ужасните часове след инцидента на терена по време на мача от Националната футболна лига между Бъфало и Синсинати продължават за семейството и близките на играча Дамар Хамлин.

Той припадна със сърдечен арест по време на първата четвърт, близо 20 минути му бе оказвана първа помощ на терена, а след това бе поставен в медикаментозна кома и интубиран в болница.

Състоянието му остава критично, като според отбора му - Бъфало Билс, възстановено е функционирането на най-важните органи, но животът му не е вън от опасност. Има и неофициални информации, заливащи социалните мрежи, че е имало моментен недостиг на кислород за мозъка на Хамлин при припадъка, а това би означавало, че той няма да се възстанови пълноценно от случилото се. Все още няма потвърждение на тази кошмарна теза.

В лошата новина се случи и нещо добро - само за няколко часа инициатива, започната именно от Хамлин преди 13 месеца, събра дарения от над 3 милиона долара и сумата в нея достигна 1 196 040 долара рано тази сутрин американско време. До снощния мач тя бе малко под 200 000.

Младият играч основа кампанията за набиране на средства онлайн с кауза преди Коледа на миналата година - и целта е да се събират пари за подаръци и играчки за деца в неравностойно положение, които да се изпращат на големите празници към домове в нужда - Ден на благодарността, Рождество и Великден.

През 2022-ра кампанията е платила всичко събрано за такива дарове и ги е разпратила из страната, около Коледа декларира сумата, която има, а днес тя изведнъж за часове се увеличи над 10 пъти.

Разтърсени и трогнати от видяното, хората явно решиха да предадат позитивна енергия и да помогнат за някаква кауза, която е близка на пострадалия.