Младата руска сензация във фигурното пързаляне за пореден път показа доминацията си на леда, като спечели кратката програма, която беше квалификация за волната в четвъртък.

15-годишното момиче постигна резултат от 82,16 точки и остави зад себе си сънародничката си Анна Щербакова, както и японката Каори Сакамото, която остана трета.

В квалификацията участва и българката Александра Фейгин, която завърши на 23-о място. Това й позволява да участва на финала в четвъртък.

Валиева отново игра перфектно и получи подкрепата на феновете по трибуните, но веднага след края на програмата й тя се разплака и нейните треньори едвам я утешиха.

15-годишната рускиня е в центъра на допинг скандал, след като стана ясно, че е дала положителен тест за забранено вещество през декември, но въпреки това Спортният арбитраж даде зелена светлина за днешното й участие.

Преди няколко часа тя каза, че е емоционално изтощена и е прекарала седем часа в съда. Емоциите й днес проличаха както в хода на програмата й, така и след нейния край.

Снимка: Getty Images