В седмицата, в която навършва 16 години, Фондация "Димитър Бербатов" обявява, че през 2024 година ще проведе третото издание на Благотворителния турнир по минифутбол "AllStars за КУПАТА НА БИЗНЕСА".

В надпреварата, на която Dir.bg e медиен партньор, са поканени за участие са всички компании в България. Български и чужди, големи и не толкова големи. Такива, които имат отбори от служители и които харесват каузата на Фондация "Димитър Бербатов" и са готови да я подкрепят

Защото това не е турнир, в който участниците вземат - това е турнир за участници, които дават.

При желание за участие, записването става на уебсайта на турнира https://kupata.dberbatov.org/

Турнирът, замислен като футболен празник за социално отговорния бизнес, беше проведен успешно две поредни години, предизвика интерес и чудесни отзиви като организация, което окуражи фондацията да го продължи.

За Фондация "Димитър Бербатов" ще бъде радост отново да събере компании, които обичат футбола и ценят отборите на своите служители, за да ги включи в благородна надпревара. В първото и второто издание на турнира, на терените на НСА участваха изявени представители на различни бизнес сектори: "Берьозка", Bosch ECS, Bulatsa, Cetin, Danone, DXC Technology, Genius Sports, "Кауфланд", "Кока Кола", ОББ, Payhawk, ПИБ, Site Ground, Speedy, TELUS International, Tessy, Think Smart, "Фантастико груп" и Festo Производство. Всички тези компании могат да участват отново, с изключение на ПИБ и DXC Technology, които вече спечелиха купата. Засега регламентът не позволява последващо участие на отбор победител. Но и двете компании могат да запишат женски отбор от служители, ако имат такъв.

Желаният трофей - Купата, е авторска малка пластика, която се връчва от  Димитър Бербатов лично.

Записването започва от днес и ще продължи до 31 юли 2024 г. или до запълването на местата - могат да участват максимум 20-24 отбора. Предвижда се самият турнир да се проведе през септември.

Фондация "Димитър Бербатов" е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация, регистрирана в обществена полза.