Себастиан Фетел се оттегли от Формула 1 след края на сезон 2022, но все по-често се говори за завръщането му в падока.

Четирикратният световен шампион също периодично подхранва тези слухове, като редовно заявява, че вратата обратно към стартовата решетка в никакъв случай не е затворена за него.

Напоследък името му отново се споменава, след като стана ясно, че Люис Хамилтън ще напусне "Мерцедес" в посока "Ферари" и именно германецът е сочен като един от потенциалните му наследници.

Разбира се, начело в списъка е Макс Верстапен, който не се наслаждава на най-блестящия си период в "Ред Бул", като дори не става дума за проблеми на пистата, а за такива извън нея.

"Действително се наслаждавам на живота си в момента. Прекарвама време с децата, които често ми казват, че не трябва да се връщам във Формула 1, защото ще отсъствам много.

Всичко е наред и съм в чудесно настроение. Но връщане? Да, със сигурност съм обмислял този вариант и продължавам да го обмислям, но това е сериозна тема. Хубавото е, че имам и други интереси отвъд спорта в живота си", каза Фетел в интервю за RTL.

Германецът също така сподели, че е говорил по телефона с Тото Волф, но темата на разговора им не е била конкретно потенциалното завръщане и възможността да кара на мястото на Люис Хамилтън при "сребърните стрели".

36-годишният Фетел неизменно ставаше шампион с "Ред Бул" между 2010-а и 2013-а, после на два пъти оставаше зад Люис Хамилтън в генерланото класиране, след като премина във "Ферари", а последните си два сезона прекара с "Астън Мартин".