Люис Хамилтън се извини публично, след като родният му град Стивънидж настръхна от думите, казани на церемонията за Спортна личност на годината на BBC в понеделник.

Петкратният световен шампион във Формула 1 изпусна фразата "да се измъкнеш от гетото и да постигнеш нещо", използвайки думата "slums" за родното си място. В превод това са "бедни квартали, гета, неприятни места".

Кметът на Стивънидж реагира и написа писмо до Хамилтън, в което му обясни, че не бива да забравяш от къде си тръгнал. Както и, че хората в града са ужасно обидени от думите му.

Люис излезе с видео пред всичките си 8,9 милиона последователи в Инстаграм и се извини, като уточни, че не е искал да каже тази дума и тя е погрешна за това, което мисли за града.

Стивънидж е първият от поредицата "нови градове", появили се около Лондон в месеците след Втората световна война (1946 г.), за да се справи столицата с жилищния си проблем. Той не е типичен британски град, а е с квартали, в които преобладават апартаменти и блокове, а не еднофамилни къщи.