Бившият пилот от Формула 1 Нико Розберг знае какво е да се състезаваш при най-добрите и фамилното ти име да тежи.

Германецът е син на Кеке Росберг, световен шампион от 80-те години на миналия век. Нико успя да повтори стореното от баща му, печелейки титлата с “Мерцедес” през 2016 година.

Нико обаче не смята, че Мик Шумахер ще може да излезе от сянката на баща си Михаел. Шуми-старши е седемкратен световен първенец и е считан от доста хора за най-велик за всички времена.

Мик дебютира във Формула 1 този сезон като пилот на “Хаас” - може би най-слабият отбор на решетката.

“Миналата година имаше пресконференции, на които около него имаше повече журналисти, отколкото около Люис Хамилтън. Това увеличава напрежението върху него още повече”, смята Росберг.

“Невъзможно е да бъде като баща си. Той е най-добрият в историята. Всички обаче ги сравняват непрекъснато, а това със сигурност не му е от полза”, добави той. 

Росберг посъветва Шумахер-младши да отделя повече внимание на статистиката си, както и на тази на съотборника си Никита Мазепин, за да вижда къде точно е по-бърз. 

“Дори да си много, много бърз, винаги ще има завой или друга зона, в която другият е по-бърз. А после може да използваш анализите, за да станеш по-добър”, каза още Росберг.