Младата звезда на "Макларън" Ландо Норис пое изцяло вината за изпуснатия шанс за победа в Гран при на Русия вчера. Британецът водеше в последните обиколки, но решение, което се оказа катастрофално, доведе до излизането му от пистата две обиколки преди края и тогава Люс Хамилтън излезе начело и грабна стотната си победа.

Норис каза на отбора си по радиото, че няма да влезе да смени гумите си, въпреки дъжда, а това в крайна сметка бе решаващо в битката за първото място. Сънародникът му Хамилтън го задмина именно след влизане бокса и връщане на пистата с различни гуми.

"Не знам какво да кажа. Нещастен съм, даже бих казал, че съм опустошен. Решихме да остана на пистата и това е. Но беше грешното решение, което в крайна сметка аз взех. От отбора искаха да вляза в бокса, докато аз настоях да остана на пистата", каза младокът, след като се размина с първата победа в кариерата си.

В Русия той потегли от полпозишън за първи път във Формула 1.

"Решението беше изцяло мое, като в момента мислех, че е правилното. Вината е в мен. "Мерцедес" обаче знаеха, че ще вали доста повече, като това е нещо, за което трябва да поговорим с останалите от отбора", обобщи ситуацията той.