Собствениците на "Формула 1" - Либърти Медиа предлагат радикално решение, което да направи състезанията още по-интересни.

Идеята е да се смени покритието на всички писти с такова, което да износва по-бързо гумите.

Собствениците на надпреварата всячески се опитват да повишат атракцията на състеанията, като непрестанно предлагат нови идеи, повечето от тях отхвърляни от водещите отбори.

Предложението за преасфалтиране идва доста скоро след обявените промени в регламента за 2019 относно аеродинамиката, които не бяха посрещнати особено единодушно.

Мнозина си припомниха коментара на Бърни Екълстън, че трябва да се внимава промените да не започнат да влияят на състезанията по твърде изкуствен начин.

От друга страна, ако собствениците на пистите бъдат принудени да сменят настилката по-рано от предвиденото, много от тях биха възроптали, тъй като това са около 3 милиона евро извънредни разходи.

Пистата в Барселона беше реновирана тази година и болидите понесоха обновената настилка, но тя се оказа твърде тежка за сериите Moto GP.

С други думи, ако се правят промени заради "Формула 1", много от домакините може да загубят други състезания и така да влязат във финансови затруднения.