Скандалът с Кристиан Хорнер далеч не изглежда да е приключил, въпреки че късно в четвъртък бе обявено, че разследването срещу него е обявено за завършено.

И той не е виновен по подадените срещу него жалби за "неприлично" поведение към служителка на "Ред Бул". Британският шеф на отбора на компанията във Формула 1 подчерта в петък, че не е имал съмнения в изхода на разследването. И е невинен.

Но в петък привечер световните медии гръмнаха с ново развитие.

Днес в електронните пощи на някои от най-влиятелните от тях се е появил "диск" с информация, както и съобщения, които се твърди, че са изпращани от Хорнер към служителката.

Те са 79 на брой, като според "The Atletic" съдържанието им е "доста деликатно". Не може обаче да се установи дали са автентични, като не са ясно видими номерата на мобилните телефони, от които са изпращани и на които са получавани.

Все пак "изтеклата" информация налива масло в огъня и разпалва отново съмненията и несигурността около "Ред Бул", при това в навечерието на първия старт от новия сезон в Бахрейн.

"Уважавах независимото разследване и съм го подпомогнал с всичко, което мога - коментира Хорнер. - Мисля, че неговото заключение е честно и очевидно това е истината.

Посъветвах се с моите адвокати относно изтеклите компромати от днес, които са стигнали до медиите. Те са напълно анонимни и неверни."

Според информацията, която публикува "The Athletic", дискът със съобщенията е пратен и до останалите отбори във Формула 1 - на електронната поща на техните тиймшефове и лидери.