Пилотът на "Рейсинг Пойнт" Серхио Перес няма да вземе участие в Гран при на Великобритания този уикенд. Причината е положителен тест за COVID-19. Мексиканецът е първият състезател от Формула 1, който се оказва заразен с коронавирус и сега ще прекара задължителната карантина.

"Перес вече се намира в карантина и спазва всички инструкции на здравните власти, като ще продължи да прави точно това. С помощта на организаторите на Гран при на Великобритания, местните здравни органи и делегатът на ФИА за COVID-19, всички близки контакти на Перес също са под карантина", гласи официалното съобщение на F1.

По-рано днес бе оповестено, че Чеко е дал "неокончателен" тест, а след това се е подложил на нов тест, оказал се положителен.

По информация на "Рейсинг Пойнт", самият Перес се чувства добре физически и няма симптоми. Отборът не планира промяна и ще излезе на "Силвърстоун" с два болида, като вероятно редом до Ланс Строл ще застане някой от тест пилотите на "Мерцедес".

Говорителят на британския тим поясни, че контактите на Перес са били с "малка група от хора, които също работят за отбора и освен на карантина, ще се подложат и на още тестове".