"Хонда" ще напусне Формула 1 в края на 2021 година, но по думите на Хелмут Марко, който е съветник на отбора на "Ред Бул", японците са подготвили страхотен подарък за "червените бикове" на сбогуване. Австриецът даде повече информация относно новия двигател на отбора, като направи доста смело сравнение. 

"Хонда" са направили изцяло нов двигател. Който е истински шедьовър от гледна точка на компактния му размер и на това как пасва в болида на "Ред Бул". Освен това е подобрен, има повече мощност и ни издига на нивото на "Мерцедес", заяви Марко.

Именно "сребърните стрели" доминират както при пилотите, така и при конструкторите в последните години, а единствено "Ред Бул" се опитва да им бъде адекватна конкуренция.

“Знаем, че в "Мерцедес" не спят и работят, но се надявам, че прогресът при тях няма да е толкова голям, защото все пак този двигател ще бъде с тях за осма година. Много съм уверен относно свършената от "Хонда" работа”, каза още 77-годишният Марко.

Макс Верстапен отново ще пробва да свали Люис Хамилтън от шампионския трон, но вече с нов съотборник в лицето на Серхио Перес. Тестовете преди новия сезон предстоят в края на тази седмица в Бахрейн, а първото състезание отново ще бъде в арабската страна в края на месеца.