Седемкратният шампион на Формула 1 Михаел Шумахер следи развитието на кариерата на Мик Шумахер, като за това призна Жан Тод. Синът на Шуми върви по стъпките на баща си и се надява съвсем скоро да се озове във Формула 1, като индикациите сочат, че това действително може да се случи. Бившият шеф на "Ферари" Тод редовно посещава Шумахер, а думите му са най-близкото признание за това дали Михаел е в съзнание.

Легендарният пилот претърпя инцидент преди седем години, когато падна по време на ски и удари главата си, а оттогава информацията за състоянието му е оскъдна.

Шуми бе в кома половин година след падането, а по последните думи на Тод, той се "бори, за да бъде по-добре". Французинът добави, че германецът наблюдава състезанията на Мик от леглото си.

"Разбира се, че Михаел гледа Мик. Ще се радваме да видим още един Шумахер във Формула 1, а това може да се случи още следващата година", каза Тод.

"Виждам Михаел по веднъж или два пъти в месеца. Отговорът ми на вашите въпроси си остава един и същ - той продължава да се бори", добавя още той, като сподели, че двамата гледат телевизия при посещенията му. 

"Грижите за него са отлични. Можем единствено да си пожелаем нещата да се подобрят", обобщи Тод.