По този начин "канарчетата" се класираха за четвърфиналната фаза на турнира. Ботев бе по-силният отбор през първото полувреме, но изпусна много положения пред вратата на Стоян Колев, който имаше много работа през 90-те минути.

Още в началните секунди на срещата Александър Александров подаде към Йордан Христов, който се измъкна от Хайри, но Стоян Колев затвори ъгъла и спаси удара на футболиста на Ботев. Натискът на домакините продължи и в 7-та минута Йордан Христов направи добър пробив, след което подаде към Тодор Неделев, който финтира защитник на Черноморец и стреля, но Стоян Колев спаси. Футболистите на Черноморец отговориха с опасно положение в 11-та минута, когато Асис премина през двама футболисти на Ботев и излезе сам срещу Амбарцумян, след което се опита да го прехвърли много несериозно и стражът на домакините улови топката без проблеми.

Силната игра на футболистите на домакините продължи и в 14-та минута Петър Атанасов се пребори за топката с двама футболисти на Черноморец, но след това стреля много слабо и Стоян Колев нямаше проблеми да улови топката. Ботев остана с 10 футболисти на терена в 27-та минута, когато Ангел Рахов влезе много грубо в краката на Хайри и съвсем логично получи втори жълт картон и съответно червен от съдията Ивайло Стоянов. Въпреки че Ботев остана с човек по-малко, играчите на Милен Радуканов продължиха да играят по-силно и в 29-та минута Александър Александров пусна пас към Петър Атанасов, който се откъсна от защитата на Черноморец, след което подаде към Йордан Христов, който преодоля Стоян Колев, но отблизо изпрати топката над напречната греда в аут.

Ботев поведе с 1:0 с гол в 36-та минута, когато Тодор Неделев центрира от фаул в наказателното поле на Черноморец, където Домакинов засече топката с глава и я прати в мрежата на Стоян Колев. В началото на второто полувреме играчите на Ботев се прибраха в своята половина. В 56-та минута отборът на Черноморец също остана с 10 футболисти на терена, след като при борба за висока топка Анеси удари Домакинов в лицето и съдията Ивайло Стоянов показа втори жълт картон и съответно червен на играча на "акулите".

Футболистите на Ботев постепенно отново взеха инициативата. В 70-та минута Тодор Неделев стреля опасно, но Стоян Колев спаси. Само минута по-късно Петър Атанасов получи много добър извеждащ пас и излезе сам срещу Стоян Колев, но стреля много слабо и вратарят спаси. Черноморец получи правото да изпълни дузпа в 72-та минута, когато Гаджалов фаулира Андонов в наказателното поле на Ботев и съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Стоян Колев бе точен от бялата точка, изпращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Амбарцумян за 1:1.

Черноморец завърши мача с девет човека на терена, след като в 75-та минута Хайри фаулира откъсващия се Петър Атанасов и бе изгонен с директен червен картон. Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар, но в страни от вратата на Стоян Колев. Ботев продължи да търси победата и в 85-та минута Юсеинов подаде към Йордан Христов, който след това се опита да му върне паса, но Кишишев пресече подаването, но много странно насочи топката към вратата си и Стоян Колев я улови, а съдията Ивайло Стоянов посочи двоен удар на метър пред вратарското наказателното поле.

В 86-та минута футболистите на Черноморец се наредиха на гол линията, Александър Александров пусна топката към Йордан Христов, който разстреля Стоян Колев за 2:1. Ботев можеше да стигне до още по-убедителна победа в мача в даденото от съдията продължение, когато Кишишев подари топката на Юсеинов, който излезе сам срещу Стоян Колев, но стреля в страни от вратата на Черноморец, предаде Гонг.

След тази победа Ботев се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Жребият е в понеделник. За четвъртфиналната фаза се класираха още отборите на ЦСКА, Левски, Лудогорец, Миньор Перник, Септември Симитли, Литекс и Локомотив Пловдив.