Шотландският специалист описа втория по сила европейски клубен турнир като "наказание" за неговия отбор, който се е провалил в опита си да се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига.

"Светът не се върти около Англия. Обичам много тази страна с прекрасен футбол и запалянковци, но не би трябвало да критикуваш Лига Европа, заради това, че си участвал в три финала на Шампионската лига.", заяви Платини.

"Лига Европа е невероятен турнир. Знам, че сър Алекс Фъргюсън би предпочел отборът му да играе в Шампионската лига, но това е желание и на много други клубове, които също нямаха тази възможност.", допълни президентът на УЕФА.

Шефът на европейската футболна централа коментира също така дали има нужда да се промени форматът на Шампионската лига, след като през тази кампания се наблюдаваха няколко групи, в които имаше само по един изявен отбор, което е показателно за огромната разлика между първенствата.

"Футболът никога не е напълно рационален спорт.", сподели Платини, отхвърляйки идеята, че има „големи” и „малки” отбори.

"Да се дава рационално обяснение на резултатите никога не е лесно. Трябва да уважаваме това, което се случва на терена. Винаги ще има доволни и недоволни", завърши той, цитиран от Novsport.