Австрийците пък победиха с 2:0 шведския Малмьо, което далеч не бе достатъчно да съкратят разликата от няколко гола в баланса си в сравнение с АЗ. В средновековния архитектурен център Алкмаар, местният тим излезе за задължителна победа над украинския си съперник. Само че вместо да поведе и да контролира мача, АЗ в 37-ата минута регистрира гол пасив.

След изпълнение на корнер Девич бе най-съобразителен след малък хаос в наказателното поле и откри резултата. Секунди след това обаче попадението бе върнато. Още в ответната атака след изпълнението на център домакините изравниха. При атака отдясно топката бе центрирана с последни усилия и Маер заби четвъртия си гол този сезон, съобщи Novsport.

През второто полувреме холандците потърсиха и победен гол, но като цяло изключително предпазливо да не получат такъв в своята врата. В щаба на домакините постоянно се следеше развитието на срещата на конкурента в Австрия и указанията бяха за спокойна игра. Така двата тима извъртяха 1:1, което устройва еднакво добре и домакините, и гостите, а големият губещ от него бе Аустрия Виена.

В родината на валса домакините също излязоха пределно мобилизирани, но не можаха да направят нещо подобно на това, което стори преди седмица френския Лион в Загреб и да съкрушат с огромен резултат последния в класирането тим на Малмьо. Линдъл в 62-ата минута и Баразит в 80-ата донесоха скромната победа, която не бе достатъчна за излизане от групата.