Изданието намира Гришо в Дубай за предсезонната му подготовка.

През последните три години той е смятан за "следващия Роджър Федерер", но през 2011 често играеше на приливи и отливи. Преди три сезона той спечели юношеските турнири на "Уимбълдън" и "Ю Ес Оупън", показвайки стилен бекхенд с една ръка, агресивна игра и добър сервис, нещо характерно за Федерер.

Светът все още чака Димитров да пробие до върха и при мъжете, а самият българин е убеден, че това ще стане все някога. Той завърши годината като номер 76 в света, малко зад целта да е в Топ 50, която си беше поставил, макар през август да бе стигнал 52-ото място.

За амбициозен тенисист като Димитров последният сезон не бе много успешен. Той игра отлично с някои от най-добрите играчи на света, но все не му стигаше по нещо. Примери са загубата от Анди Мъри в Банкок с 4-6, 4-6 или пък драматичното поражение с 7-6(4), 4-6, 4-6, 6-7(8) от Жо-Вилфрид Цонга на "Уимбълдън".

"Не бих казал, че последният бе добър за мен. Не беше толкова лош, имах високи очаквания от себе си и исках да играя по-добре, но всички се оказа доста по-различно. Опитвах се да постигна цел, която си бях поставил и не успях да го направя", сподели Гришо.

"Приключих сезона си доста рано и имах време да си почина, мисля, че това ми помогна. Даде ми и по-добър поглед как да се структурирам за следващата година. Имах някои добри резултати, но те бяха доста непостоянни., което не ме задоволи. Губех равностойни мачове и нищо не вървеше както трябва за мен, така че трябваше да намеря начин да изчистя нещата около себе си. Мисля, че най-сетне тръгвам по правия път", продължи Димитров.

Той се раздели с треньора си през миналия месец и в момента търси нов. Сравненията с Федерер го ласкаят, но определено вече му са му дошли в повече.

"Страхотно е да те сравняват с най-добрия тенисист на всички времена, но мисля, че става прекалено. Тежко е да сравняват такъв човек с момче, което тепърва започва в тениса. Искам да изградя собствен стил и хората да ме помнят заради това кой съм, а не на кого им напомням. Все пак е приятно да чувам такива коментари", каза още българинът, цитиран от БГНЕС.