В урната на поставените при тегленето за 1/16-финалите ще бъдат 12-те отбора, победители от групите на ЛЕ, както и 4-те тима с най-добри показатели сред класиралите се трети в групите на Шампионската лига и с това получили право за участие в елиминациите на Лига Европа.

16-те непоставени при жребия ще бъдат 12-те състави, заели втори позиции в групите на ЛЕ и 4-те тима с по-слаби показатели от заелите трети места в групите на ШЛ. Непоставените ще бъдат домакини в първите мачове от 1/16-финалите и ще гостуват в реваншите, съобщи Гонг.

На 1/16-финалите един срещу друг не могат да играят отбори от една и съща държава или тимове, играли в една група в Лига Европа.

Урните на жребия за 1/16-финалите за Лига Европа:

Поставени: ПАОК Солун, Стандард Лиеж, ПСВ Айндховен, Спортинг Лисабон, Бешикташ, Атлетик Билбао, Металист Харков, Брюж, Атлетико Мадрид, Шалке, Твенте, Андерлехт, Манчестър Юнайтед*, Манчестър Сити*, Олимпиакос Пирея*, Валенсия*.

Непоставени: Рубин Казан, Хановер, Легия Варшава, Лацио, Стоук Сити, Ред Бул Залцбург, АЗ Алкмаар, Спортинг Брага, Удинезе, Стяуа Букурещ, Висла Краков, Локомотив Москва, Порто*, Аякс*, Трабзонспор*, Виктория Пилзен*.

Забележка - Със * са отбелязани тимове, отпаднали от ШЛ и получили право за участие в ЛЕ.