По този начин баварците си осигуриха и почетната титла есенен шампион на Германия, тъй като след този кръг приключва първата половина на сезона, а немският колос вече води с 6 точки пред Борусия Дортмунд.

Успехът за Байерн дойде доста лесно, въпреки че почти цял мач отборът игра с 10 човека заради глупава постъпка от страна на Франк Рибери.

Още от самото начало домакините поеха инициативата на "Алианц Арена" и създаваха атаки пред вратата на Михаел Рензинг. "Козлите" пък определено бяха заложили на дефанзивна тактика с петима защитници и дебнеха на контраатака.

Рибери показа чепатия си характер в 33-а минута, когато след една наглед безобидна ситуация се сдърпа със Серено като и двамата получиха жълти картони. Французинът обаче продължи да се заяжда и посегна на своя противник, което бе достатъчно за съдията Гуидо Винкман да му покаже втори жълт картон и по този начин Байерн остана в намален състав.

Въпреки това, ситуацията на терена остана непроменена – домакините атакуваха, а гостите се защитаваха в борба за едната точка. Още в началото на второто полувреме обаче отбраната на "козлите" капитулира. След грешка на Жеромел, Анатолий Тимошчук изведе добре Томас Мюлер, който показа, че не е егоист и подаде перфектно топката на Марио Гомес, който само чукна в опразнената врата за 1:0.

Натискът на баварците продължи и това доведе до втори гол в 63-а минута. Тони Кроос центрира от корнер, а топката мина през купа от играчи, за да попадне в резервата Давид Алаба. Австрийският национал я пое и от близко разстояние разстреля доскорошния си съотборник Михаел Рензинг.

Краят на спора сложи Кроос в 88-а минута. Алаба открадна топката в наказателното поле и я предостави на Кроос, който с елегантен удар оформи крайното 3:0.

В класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга Байерн е първи с 37 точки, на 6 пред Борусия Дортмунд и Шалке. Кьолн е на 10-а позиция с 21 точки, съобщи Гонг.