Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш в общи линии бе отписал двубоя като в сравнение с единайсеторката, която излезе при успеха с 3:0 над Норич имаше цели 9 промени. Причината е предстоящият през уикенда финал за ФА Къп срещу Челси, заради който Далглиш предпочете да даде почивка на повечето си титуляри.

Резултатът бе открит още в 5-а минута, когато Демпси проби добре, премина през двама и подаде към Рийзе. Той от своя страна центрира ниско за Качаниклич, който засече топката, след което тя се удари в Шкъртел и влезе нещастно в собствената му врата. Малко след това пък Дони спаси страхотен удар на Погребняк, който можеше да удвои преднината на Фулъм.

Постепенно домакините овладяха инициативата и създадоха няколко опасни положения, при едно от които Хангеланд изби от голлинията удар на Шелви. През второто полувреме мачът бе равностоен, шансове имаше и за двата отбора, но нов гол така и не падна и Фулъм се поздрави с минималния успех.
В класирането Ливърпул и Фулъм са осми и девети с по 49 точки.

В друг отложен мач Стоук Сити и Евертън завършиха 1:1. Питър Крауч откри резултата, но за Евертън, след като си заби автогол, а Камерън Джеръм изравни през второто полувреме, информира Гонг.