Това стана ясно след за­седанието на Дис­циплинарната коми­сия на УЕфА, която се състоя вчера в Нион. На нея бяха привикани предста­вители на ЦСКА, как­то и на още няколко клуба от Централна и Източна Европа.

"Ар­мейците" са на мони­торинг от УЕфА зара­ди отнемането на ли­ценза преди четири години и сериозните финансови проблеми на клуба.

Въпреки старанието на собс­твениците на клуба от "Титан", висящите задължения към много бивши футбо­листи и треньори, както и неясните ка­зуси по някои трансфери ще създадат сериозни главобо­лия на "армейците".

Днес ще излезе официалното стано­вище на УЕфА, но се очаква ЦСКА да бъ­де глобен поне с 50 000 евро за неизчистените финансови за­дължения. Клубът ще получи и срок да изчисти дълговете си до края на месе­ца, ако не иска да се прости с шансовете да играе в Шампионската лига или Лига Европа.

Най-голяма заплаха за "черве­ните"" са дългът към Селтик за трансфе­ра на Килиан Шери­дън, както и неизплатените заплати на бившия треньор Павел Дочев.

Сан­кцията ще накара ЦСКА да се разпла­ти скоропостижно заради угрозата от­ново да остане из­вън борда на евро­турнирите, съобщава Novsport.