Уилямс, която искаше да последва сестра си Серена в предпоследния етап от състезанието и направи няколко сериозни мача тук, беше спряна от Шарапова, номер 2 в света, в един много качествен мач.

Така рускинята ще играе на полуфинала с Ангелик Кербер от Германия, която пък в късната среща удари със 7:6 (7:2), 1:6, 6:1 шампионката от Уимбълдън и номер 4 в схемата Петра Квитова (Чехия). В другата полуфинална среща ще излязат Ли На (Китай) срещу Серена Уилямс. При 4:4 в първия сервис рускинята се възползва от грешка на Винъс и реализира пробив, след което спечели и своя сервис. Така тя влезе във втория сет с психологическо предимство. Там тя реализира един пробив повече и се класира за полуфинала.

"През февруари в Париж играх срещу Кербер и загубих. Така че сега искам да взема своя реванш от нея. Наистина съм мотивирана и ще дам най-доброто от себе си, каза рускинята.

В мач на две тенисистки, играещи с лявата ръка, Кербер се наложи в истински трилър над чехкинята Квитова. Ангелик ще започне седмицата като номер 1 на Германия, а днес тя взе реванш от Квитова за поражението на турнира Порше Оупън.

Срещата, изпълнена с много обрати, продължи 2 часа и 14 минути, като началото беше равностойно и нито една от двете не показа колебания или пък да допусне пробиви. Същата беше ситуацията в тайбрека до 3:1, но след това Кербер взе непреодолим аванс. Във втория сет чехкинята обаче мина като машина през родената в Бремен германка и поведе набързо с 5:0, което реши изхода на частта. В третата част пък Кербер заложи на здрав ретур и също взе първите пет гейма, с което сета и мача.