Откакто пое тима през март, италианецът изведе лондончани до трофея от ФА Къп и финала на най-престижния европейски турнир срещу немския Байерн. Изказаха се доста мнения, че Ди Матео трябва да получи работата за постоянно, но самият той разкри, че не е говорил по въпроса със собственика Роман Абрамович.

"Нямахме време, или пък не беше удобния момент, за да водим този разговор. Концентрирани сме върху това да сме успешни. Не знам какво е бъдещето ми. Изцяло съм фокусиран върху мача", сподели италианецът.

Той се наслади на шест успешни години като играч на Челси и намекна, че присъствието на личност с история в клуба е голям позитив.

"Не мисля лично за мен. Опитвам се да мисля за тима, за колектива. Чувствам се отговорен за клуба. Може да е малко неегоистично, но така разсъждавам. Това, което ми се случи, не беше очаквано. Вярвам, че човек с история в даден клуб, свързва всеки с феновете и хората, работещи в клуба. Никога не се знае, но може друг бивш играч на Челси да води отбора в бъдещето", каза още Ди Матео.

Той добави, че се надява Гари Кейхил и Давид Луис да са на линия за финала с Байерн, след като от вторник тренират. Титулярните бранители Джон Тери и Бранислав Иванович са наказани, което накара спеца да повика младите Тод Кейн и Натаниъл Чалоба за всеки случай, информира БГНЕС.