Трима от чернокожите играчи на "шпорите" станаха жертва на расистки изблици по време на мача, който се игра в четвъртък. На "Уайт Харт Лейн" присъстваха около 1 500 тифози на Лацио, които издаваха маймунски звуци, когато топката бе във владение на Аарон Ленън, Джърмейн Дефо и Андрош Таунзенд.

На трибуните на стадиона пък бе президентът на УЕФА Мишел Платини. На "орлите" бяха повдигнати обвинения, след като в централата на УЕФА бяха получени докладите на рефера Овидиу Алин Хатеган и на делегата Адонис Прокопиу.

"УЕФА стартира дисциплинарна процедура срещу Лацио за непристойно поведение на феновете на отбора (расистко поведение)", се казва в изявление на централата.

Случаят ще бъде разгледан на 18 октомври от Дисциплинарния панел на УЕФА, като е много вероятно Лацио да отнесе сериозна глоба за това, което направиха феновете на тима, които са известни с крайнодесните си пристрастия.

Българският Левски бе глобен вчера от УЕФА с 30 000 евро, заради расизъм от страна на феновете в мача със Сараево от Лига Европа.