Информацията е публикувана в сайта на "сините", в който има декларация, в която се призовава за толерантност, съобщи Гонг.

Причина за глобата е неправомерното поведение на феновете на ПФК Левски на срещата между отборите на ПФК Левски и ФК Сараево, на стадион Георги Аспарухов на 19.07.2012 г. Става дума за плаката, засягащ геноцида срещу една цяла eтническа общност.

От ръководството на Левски излязоха с призив към привържениците на клуба да осъзнаят, че докато са на стадиона преди, по време и след мачовете на тима за всички техни неразумни и крайни действия отговорност носи футболният клуб, който те би трябвало да обичат и уважават.

"Привържениците на Левски имат прекрасни знамена и правят впечатляващи хореографии, които са им спечелили уважение сред футболните фенове в България и по света. Същевременно ръководството на клуба приема, че голяма част от вдиганите през годините плакати в агитката на Левски са и вид социален коректив на случващото се в клуба, в нашата държава и по света. Убедени сме, че феновете на Левски имат голям творчески потенциал да кажат това, което иска по един интелигентен и позитивен начин, който не нарушава определените от УЕФА норми", призовават от ръководството на клуба в специално изявление на сайта.


Илиан Илиев: Интересува ни единствено да победим Пирин