"Белия балет" се наложи с 2:0, а головете за успеха бяха дело на Карим Бензема и Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа.

По програма двубоят между Райо и Реал трябваше да се играе вчера, но проблеми с електричеството на стадион "Вайекас", наложиха отлагането му с 24 часа.

Резултатът в мача бе открит още в 13-ата минута на срещата, а точен за "белите" бе Карим Бензема. Френският национал се възползва отлично от пас на Анхел Ди Мария, за да даде преднина на гостите.

Вторият гол, който се оказа и решаващ за крайния изход на мача дойде през втората част. След поредната атака към вратата на домакините, Кристиано Роналдо получи топката в наказателното поле, финтира бранител, който при падането си на земята отклони топката с ръка, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Роналдо, който стреля хладнокръвно за 2:0.

Малко по-късно португалецът имаше отличен шанс да направи резултатът класически, но техничният му прехвърляш удар срещна десния страничен стълб на вратата, предаде Гонг. 

След този успех Реал Мадрид се изкачи на седмо място със 7 
точки актив от пет мача. Райо Валекано е на осма позиция също със 7 точки.

Севиля победи Депортиво Ла Коруня с 2:0 и се изравни по 
точки с втория в класирането Малага. Двата отбора имат по 11 точки. Севиля дели третата позиция с тима на Малага, който също има 11 точки. Лидер в Барселона с 15 точки след пет поредни победи, предаде БТА..