70-годишният шотландец гради план, чрез който "червените дяволи" да жънат успехи още дълги години след неговото отказване.

Фърги има намерение да осигури плавен преход от своята вече 26-годишна ера на "Олд Трафорд" към новия мениджър, който ще го замени. От всички мениджъри на света сър Алекс смята само двама за достойни свои заместници в Юнайтед – Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола. Фъргюсън знае, че точният момент, в който да се откаже, може да се окаже най-важният фактор за бъдещето на клуба.

"Планът за наследник и една деликатна ситуация, защото клубът иска да продължи да постига успехи на терена. Дейвид Гил е бил информиран от сър Алекс, че ще получи телефонно обаждане, когато Фърги реши, че времето за промяна е дошло", казва източник от "Олд Трафорд" за Goal.com.

Източникът разкрива, че клубните босове са дали пълен картбланш за Фъргюсън сам да избере своя наследник на кормилото на отбора. Очаква се сър Алекс да напусне поста старши треньор или след този сезон, или през лятото на 2015, съобщи Novsport.

Наскоро Фъргюсън разкри, че се е срещнал с безработния Гуардиола, което породи спекулации в английските медии, че Сър Алекс възнамерява да отстъпи мястото си на "Олд Трафорд" на Гуардиола още в края на този сезон.

Увековечават сър Алекс пред "Олд Трафорд"