Те станаха свидетели на девет попадения, червен картон, гол от дузпа, греда, автогол и хеттрик на неповторимия Лео Меси, който дебютира за Барселона точно 8 години и 4 дни преди да наниже трите попадения на Супер Депор.

От редиците на каталунците отсъстваха контузените бранители Карлес Пуйол, Жерар Пике, Дани Алвеш и Ерик Абидал, като това донякъде обяснява факта, че те получиха четири гола в един мач за първи път от 01.03.2009 г,, когато загубиха от Атлетико /Мадрид/ с 3:4.

Срещата започна отлично за вицешампионите и те поведоха с класическото 3:0 още преди да са изтекли първите 20 минути на двубоя. Резултатът откри новото попълнение Жорди Алба, разписал се след хитро подаване на Сеск Фабрегас още в третата минута, а в осмата Меси изведе Тейо, който финтира бранител и със силен шут направи Аранзубай безпомощен за 2:0.

Аржентинският магьосник на Барселона смени ролята и от асистент се превърна в голмайстор в 18-ата минута, когато получи техничен пас с пета от Фабрегас и с мощен изстрел оформи класическото 3:0. След това обаче каталунците намалиха оборотите, а това даде шанс на Супер Депор да се върне в мача.

В 26-ата минута главният рефер Хосе Парадас отсъди дискусионна дузпа, след като видя нарушение в наказателното поле на Масчерано, а Пици я превърна в гол и намали за 1:3. Десет минути по-късно Алекс Бергантиньос върна още един гол, но в 43-ата минута Лео Меси се разписа след пореден голов пас на Фабрегас и позволи на Барса да се оттегли на почивката при резултат 4:2 в своя полза.

След паузата обаче домакините излязоха пределно мотивирани и още в 47-ата минута Пици също вкара за втори път в мача, този път след пряк-свободен удар. Малко след това Масчерано бе изгонен заради втори жълт картон и Депортиво получи нова доза увереност, че може да вземе нещо от срещата.

Лео Меси обаче бе на друго мнение. Той първо разтресе страничната греда след отлично изпълнен пряк-свободен удар в 57-ата минута, а в 77-ата оформи своя хеттрик след индивидуален рейд в свой стил и удар в далечния ъгъл – 5:3.

Въпреки това, шоуто не бе приключило, тъй като 120 секунди по-късно Жорди Алба си вкара изключително красив автогол, прехвърляйки Валдес и така последните минути на двубоя станаха още по-интересни. В тях обаче Барса не допусна изненада и в крайна сметка успя да се поздрави с успеха, прибавяйки нови три точки към своя актив.

Вижте класирането в Примера Дивисион
szólj hozzá: DepBar45Go