Става въпрос за френската автомобилна компания Пежо.

"Постигната е договореност по всички въпроси, следващата седмица ще обявим официално нашето партньорство. Договорът ще бъде за 4 години и се отнася за продуктова реклама. Пежо влиза в Черноморец като нов сребърен партньор, каквито до момента са Приста ойл и бутилираща компания Девин", каза още Киряков и уточни, че логото на автомобилите няма да бъде на фланелките.

Договорът включва и подмяна на автопарка на ПСФК Черноморец, което вече е започнало.

"Има още какво да се желае като финансиране за клуба и ние работим по въпроса. Но да не забравяме, че зад гърба ни са два много мощни за България акционери като Петрол и Община Бургас. Знаете обаче, че целта на нашия проект е Черноморец да върви все по-нагоре по стълбичката", каза още юристът.

Той допълни, че през зимата Черноморец ще се раздели най-много с двама футболисти. Кои ще бъдат те и на какви постове ще стане ясно след разговори в клуба с треньорското ръководство.

"Дори и да имаме повече предложения или запитвания за наши играчи, повече от двама няма да продаваме. Мисля, че е добре като цифра, защото не се нарушава фундамента на отбора, а от друга страна се отварят места за нови лица".

Киряков призна, че за момента Черноморец е имал щастие с продажбите на свои футболисти зад граница. Целите в тази насока отново ще бъдат в посока чужбина.

"Във всеки един мач имаме гости от чужбина, които идват да гледат наши играчи. Посетили са ни скаути и мениджъри от Турция, Украйна, Полша. Нямаме интерес да продаваме играчи на българския пазар", допълни шефът на бургаския клуб.

Той обаче не отговори на въпрос дали младите защитници Венелин Филипов и Георги Терзиев са следващите, на които са намерени отбори зад граница.